EkonomiGündemManşetSporTurizm

BODRUM’DA YELKEN FORA

The Bodrum Cup, 31’inci yılına geleneksel İz Bırakanlar Etabı’yla başladı. Sabah saatlerinde Bodrum Limanından demir alan irili ufaklı 180 tekne Karaada önlerinde toplandı.

12 mil uzunluğundaki etap The Bodrum Cup’a geçmişte emek vermiş isimlerin anısına düzenlendi. Bodrum Karaada önlerinde başlayan ve Çelebi Adası açıklarından dönüş alan rota üzerinde gerçekleşen etap öncesinde deniz şehitleri ve organizasyonun bugünlere gelmesinde emeği olanlar anısına denize çelenk bırakıldı.

Çelenk bırakılmasının ardından start alan yelkenlilerin mücadelesi zaman zaman nefes kesti. Rüzgarın yelkenciler lehine olduğu güzel bir havada gerçekleşen 1. Etap yarışı sonrası tekneler Bodrum Limanına döndü.

The Bodrum Cup Komite Başkanı Süleyman Uysal yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“The Bodrum Cup’ın bu kadar büyüdüğünü görmek çok güzel ilgi geçen senelere göre çok daha fazla arttı. Son 10 yılda göre rekor bir katılım var şu anda 180 üzerinde kayıt aldık bin 500´ün üzerinde de misafirimiz var. Bugün ilk etabımız var, rüzgardan bize yardımcı oluyor. Aynı zamanda Kara etkinliklerimizde devam ediyor. Ben çok mutluyum çok güzel bir Ekim sabahı bu sabah, şehirde bir Festival havası var. Dolayısıyla umarım başladığı gibi böyle güzel devam eder.”

The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras ise “Charter teknelerinin bir organizasyonu olarak Bodrum Cup kabinde kiralayarak müşterilerine hizmet edebiliyor. Bu da dünyadaki en önemli özelliği, çünkü bir kabin kiralayabiliyor halatın bir ucundan o da tutup o da yarışın bir parçası olabiliyor. Bu özelliğinden dolayı bir defa özellikle Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere Bodrum Cup’a Hollanda, mesela Hollanda´dan gelen misafirlerimiz var düşünebiliyor musunuz? 31 yıldır hiç aksatmamış ekip var. Yani parayla tekne kiralıyor 31 yıldır Bodrum Cup’a kapatılıyor bunun ekonomiye yansıması bizim tersanelerimize bizim firmalarımıza yansımasını Türkiye´nin tanıtımında ki rolüne baktığınız zaman dünyadaki bütün özellikle Yatçılık magazinlerinde çıkmış olan ve diğer basında çıkmış olan yazılara bakarsak büyük bir değer.” diyerek organizasyonun önemine vurgu yaptı.

Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, böylesine önemli bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“Özellikle Bodrum ve Yat imalatı deniz turizmi için gurur verici bir organizasyon. Şimdiden bugünden emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Gerçekten hem Bodrumumuz hem ülkemiz için deniz turizmi ve yat imalatı gerçekten önemli bir sektör olarak faaliyetlerini devam ettiriyor sürdürüyor.”

Organizasyonun 2. Günü ise Bodrum-Kissebükü etabıyla devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu