GündemManşet

MİLAS BELEDİYESİ 2410 BEBEĞE HOŞGELDİN DEDİ

Milas’ta doğan bebeklere “Hoş geldin bebek…” diyerek ailelerin sevincine ortak olan Milas Belediyesi, anne ve bebek sağlığı için büyük önem taşıyan Hoş Geldin Bebek Projesi’nde İki bin 410 aileye ulaştı.

Milas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Şubat 2016 yılında sosyal sorumluluk projesi olarak hazırlanan ve iki yıldır etkin bir şekilde yürütülen Hoş Geldin Bebek Projesi, günden güne daha fazla aileye ve bebeğe ulaşıyor.

Hoş Geldin Bebek Ekibi tarafından, yeni doğan bebeklerin ailelerine gerçekleştirilen ziyaretlerde, “Hoş geldin bebek Dünyanın en güzel coğrafyasında hayat buldun. Bu kentin insanı olarak selinle çok ortak yanımız var. Milas’ta seninle aynı havayı soluyacağım, aynı yollarda yürüyeceğim. Benim amacım, sen büyüyünceye kadar, ortak yaşantımızın daha kaliteli olmasını sağlamak. Ailene ve vatanına hayırlı bir evlat olarak yetişmeni ve bu vatan için bizlerden daha çok şey başarabilmeni, sağlıklı ve uzun bir hayat sürmeni diliyorum.” diyen yetkililer, bebek sevincine ortak oldukları ailelere Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın mesajını iletiyor.

Doktor, hemşire ve gıda mühendisinden oluşan Hoş Geldin Bebek Ekibi, bilinçli aileler ve sağlıklı bireyler yetişmesine katkıda bulunabilmek adına bebek ve anne sağlığı açısından hayati önem taşıyan biz dizi eğitim veriliyor. Alanında uzman ekip üyeleri, bu eğitimde; bebek bakımı ve gelişimi, annenin beslenmesi, bebeğin emzirilmesi ve anne sütünün önemi konusunda bilgiler aktarıyor. Ailelere ayrıca çeşitli eğitim materyalleri veriliyor.

Bu güne kadar karşılaştıkları ziyaretler sırasında anne ve bebek sağlığını tehdit eden, kulaktan dolma bilgilerin ve uygulamaların varlığına dikkat çeken uzmanlar, kırsal mahallelerde olduğu kadar şehir merkezinde de bu tür durumlara sıkça rastladıklarını dile getiriyor.

İlk 6 ay sadece anne sütü verilmesi gereken bebeklerin biberonuna su ve lokum koyulduğunu, şekerli su verildiğini, bebeğin tuzlandığını ve göbek bağının düğmesi için akla gelmeyecek uygulamaların yapıldığına dikkat çeken uzmanlar, eğitimlerin asli amacının anne ve bebek sağlığını tehlikeye sokan uygulamaların önlenmesini sağlamak olduğunu belirttiler.

Yeni doğan bebeği olan ailelere gerçekleştirilen ziyaretler; biberon, bebek bezi, hastane çıkışı beşli set, ıslak mendil, şampuan, suluk ve battaniye gibi yeni doğan bir bebeğin tüm ihtiyaçlarını kapsayan malzemelerin bulunduğu hediye paketinin takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buluyor. Bebeğini eğitimler çerçevesinde yetiştirmeye başlayan aile, daha sonra her zaman Hoş Geldin Bebek Ekibi’ne ulaşarak yardım alabiliyor.

Milas genelinde kırsal ya da merkez mahalle ayrımı yapmadan, özveriyle çok sayıda aileye ulaşılarak iki bin 410 bebeğe “hoş geldin bebek” denilen projeye, günden güne ilgi de artıyor. 0252 513 63 89 numaralı telefondan ve sosyal medya hesaplarından ailelerin taleplerine cevap veren Hoş Geldin Bebek Ekibi, sık sık şehir dışındaki ailelerden de talep görüyor. Projenin Milas genelinde olduğunu hatırlatan ekip, şehir dışındaki aileleri de geri çevirmeyerek uzaktan eğitim ve bilgi akışı sağlıyor.

İlçe sınırlarındaki tüm mahallelere eşit hizmet anlayışından hareketle, çeşitli sosyal sorumluluk projeleri üreterek, Milas halkının sevincine ve kederine her zaman ortak olmaya çalıştıklarını söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, büyük bir başarıya ulaşan Hoş Geldin Bebek Projesi’nin diğer belediyelere örnek gösterildiğinin altını çizerek şunları kaydetti: “Milas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen ve iki yıldır devam ettirilen Hoş Geldin Bebek Projesi, önemli bir sosyal sorumluluk projesi olmakla birlikte halkımızdan da takdir görmeye davam ediyor. Toplumu oluşturan bireylerin sağlıklı bir şekilde yetişmesinin temeli ailenin bilinçlenmesi ve geleceğimiz olan bebeklerimizin sağlıklı yetiştirilmesidir. Projemiz bu amaçları hedef edindi ve iki yılda iki bin 410 aileye ulaştı. Bu kapsamda 1165 kız bebeğimize, 1245 erkek bebeğimize ve 35 ikiz bebeğimize ziyaretler yapıldı, gerekli eğitimler uzmanlarca verildi. Her gün büyüyen bir aileyi içinde barındıran Hoş Geldin Bebek Projesi çerçevesinde, her doğan bebeğimiz için bir fidan dikmeyi planlıyoruz. Yakın zamanda ailelerimizle bir araya gelerek, bebeklerimiz için bir koruluk oluşturacağız. Milas Belediyesi olarak insana değer veren sosyal sorumluluk projeleriyle, halkımızın daima yanında olmaya devam edeceğiz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu