GündemManşetSiyaset

YOĞUN TEMASLAR SONRASI BODRUM’A DÖNDÜLER

Bodrum AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem DemiralpBodrum AK Parti İlçe Başkanlığı heyeti iki gün yoğun şekilde süren Ankara temaslarının ardından ilçeye döndü.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün TBMM’de misafir ettiği Bodrum İlçe Teşkilatı sırasıyla, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Çalışma Başkanı Süleyman Soylu,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve bazı bürokratlar ile görüşmeler bulundu.

Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp’in başkanlığında Ankara’ya giden heyette sürpriz bir isimde yer aldı. Geçtiğimiz Salı günü TBMM’deki AK Parti grup toplantısına katılan Bodrum heyeti daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Yapılan görüşmeler hakkında Kent Haber’e açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp şunları söyledi:
“İki gün boyunca yoğum bir tempoyla hemen hemen bütün randavularımıza gittik diyebilirim. Sayın Başbakanımızla grup toplantısının ardından bir görüşme imkanım oldu. Bodrumlu hemşehrilerine çok selamlarını iletmemi istedi. Kendisini Bodrum’a davet ettim. En kısa zamanda bir program yapıp Bodrum’a geleceği sözünü aldım. Başbakanımız Bodrum’a çok özel bir ilgi gösteriyor. Süreçte bunu farklı şekilde kamuoyu ile de paylaşacağım.” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk eşlik ettiği ziyaretlerin ilki TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turhan’ın makamında gerçekleştirildi. Bodrum’da TOKİ’ye çok fazla talep olduğunu belirten Demiralp görüşme hakkında şunları söyledi:
“Bodrum’da TOKİ’ye inanılmaz bir talep var. Ben yolda yürüyemeyecek durumdayım o kadar talep yoğun. Bu kapsamda bir çalışma başlatıldı. Ben Mumcular Mahallesi ve çevresini önermiştim. Onlarda arazi arayışına girdiler. TOKİ Müdürümüz Ergün Bey çok ilgi ve alaka gösterdiler. Bodrum’da böyle bir çalışmanın kendileri açısından da önemli olduğunu ifade ettiler” ifadelerini kullandı.

Bodrum’da artan nüfus nedeniyle huzur evi ve sevgi evi ihtiyacının iletildiği diğer bir görüşme ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile gerçekleştirildi. Bodrum AK Parti heyetini kabul eden Ramazanoğlu, İlçe Başkanlığından konuya ilişkin bir rapor hazırlanmasını istedi. Demiralp, rapor doğrultusunda, Ramazanoğlu’dan Bodrum’da sevgi evi ile yaşlılar ve kimsesiz evi sözünü aldığını ifade etti.

Bodrum AK Parti heyetinin Ankara çıkarmasının ikinci gününe Çalışma Başkanı Süleyman Soylu ziyareti ile başladı. Ziyarette heyette bulunan Bodrum Şoförler ve Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı’da hazır bulundu. Şoför esnafının yerelde çözülemeyen sorunlarını Ankara’da çözmek istediklerini belirten Demiralp ziyaret hakkında şu ifadelere yer verdi:
“Ziyarete, şoförler odası başkanımızı da götürdük, bizim programımıza dail ettik. Sadece Bodrum değil bütün Muğla’da büyükşehir belediyesinin ulaşımı ile ilgili ciddi sorunlar yaşanıyor. Özellikle yeni gelen otobüsler sıkıntıyı iyice arttırdı ve bizde bu sıkıntıları şoför esnafıyla paylaşıyoruz. Bu paylaşımların sadece ilçede düzeyinde değil Ankara’da da ses getirmesi gerekiyordiye düşündük. Hasan Kablı bizim grup toplantımıza da katıldı. Süleyman Soylu ziyaretinde de yanımızdaydı hatta Başbakanımzın siyasi danışmanına Hasan Beyin bir dosya bırakmasına vesile olduk. Sayın Soylu’dan bu konuda yardımcı olmasını ve desteklerini beklediğimizi ilettik. Oda elinden geleni yapacağını söyledi. Bodrum ve Muğla CHP’li belediyeler olmasna rağmen şoför esnafına ciddi sıkıntılar yaşatılıyor. Buna bir an önce çözm bulunması gerekiyor. Yerelde çözülmüyorsa Ankara destekli bir çözüm üretilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla şoför esnafının yanındayız. Bu sorunun çözülmesi için ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız” dedi.

Bodrum’daki Halk Eğitim Merkezi sorununu Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’e iletme fırsatı bulduklarını belirten Demiralp, Erdem ile yapılan görüşme hakkında şunları söyledi:
“Bodrum’da eğitimdeki bazı sıkıntıları, iki yeni okul yapımını ve Halk Eğitim Merkezi sorunu Orhan Erdem Beye yaptığımız ziyarette ilettik.” dedi.

Ankara’daki son ziyaretlerini Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a gerçekleştiren Bodrum AK Parti heyetini, 2016 turizmi ile ilgili sektörün sıkıntılarını dile getirme fırsatı buldu. Görüşmede, Bodrum turzim sektörünün kaygılarını anlattıklarını belirten Çiğdem Demiralp şunları söyledi:
“Sayın bakanımız, önümüzdeki günlerde yurt dışındaki tur operatörleri ile bir araya gelerek Türkiye’nin güvenli bir bölge olduğunu bizzat kendisinin anlatacağını ve bu konudaki gerekli her türlü girişimde bulunacağını ifade etti. Turizm Bakanımız, büyük ihtimalle Şubat ayında Muğla’da sektör temsilcileri ile bir araya gelecek.” dedi.

Ziyaretlerinde, Bodrum mandalinası ve lokumu götürdüklerini söyleyen Çiğdem Demiralp, Bodrum’un marka değerlerinden biri olan Bodrum mandalinasını Ankara’da tanıttıklarını ve herkesin mandalina ürünlerine hayran kaldığını dile getirdi.

Ankara’daki temasların çok verimli ve güzel geçtiğini söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Demiralp, isteklerinin kamu ile ilgili olduğu için ellerinden gelen yardımı yapacakları sözünü aldığını ifade etti. Demiralp, götürdükleri her dosyanın takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu