EğitimGündemManşetTurizm

BODRUM’DA KODLAMA ŞENLİĞİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen kodlama haftası şenliği Bodrum Belediye Meydanında gerçekleştirildi.

Şenliğin açılış törenine; Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri  ile birlikte çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. 

Toplam on bir okulun katıldığı şenlikte öğrenciler çalışmalarını sergiledi ve katılımcılara uygulama yaptırdı. Kodlamayla ilgili farkındalık oluşturuldu ve öğrencilerin yeteneklerini sergileyerek okullar arası bilgi alışverişi yapıldı.

Konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz , “Eğitim öğretim yılı başında başlattığımız eğitimlere öğrencilerimizin ilgisi gün geçtikçe arttı. Bugün geldiğimiz noktada Robotik kodlama, yazılım ve STEM eğitimi dünyada çok önemli bir yere geldi. Altı yirmi ekim kodlama haftası kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim öncelikli hedefimiz, ülkemizin geleceği çocuklarımızı yarınlara hazırlarken eğitimde fırsat eşitliğini gözetmek ve okullar arasındaki kalite farkını en aza indirgemektir. Bodrum’un merkezinden en ücra köylerimize kadar çıtayı daha ileriye taşıyarak ve aynı heyecanı aynı kalitede birleştirerek tek yürek çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Şenlik Bodrum halkı ve turistlerin yoğun ilgisiyle tamamlandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu