GündemManşetSpor

BODRUM SÜPER ENDURO YARIŞINA HAZIRLANIYOR

Türkiye Süperenduro Şampiyonası’nın 4. Ayak yarışları Bodrum’da yapılacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Halikarnassos Süperenduro Şampiyonası 4. Ayak yarışları için geri sayım başladı. Halikarnas Motor Sporları Kulübü ev sahipliğinde 26-27 Ekim tarihlerinde Kızılağaç Mahalllesi’ndeki Bodrum Arena Motosiklet Parkuru’nda gerçekleştirilecek yarışma öncesi parkurda hazırlıklar sürüyor.

Şampiyona ile ilgili hazırlıkları inceleyen Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ulusal bir yarışmaya ev sahipliği yapıyoruz. Süperenduro Halikarnassos, Türkiye’nin farklı yerlerinden sporcuları Bodrum’da bir araya getirecek. Bu yarışın heyecanını yaşıyoruz. Bu etkinliğin sloganı bizim Bodrum için hayal ettiğimiz geleceği çok güzel özetliyor; ‘Spor turizmin geleceğidir, Bodrum turizmdir’. Bodrum doğasıyla, tarihiyle spor turizminin geleceğidir.”

Bodrum’da ilk defa süperenduro yarışı yapıldığını dile getiren Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu da şu sözlere yer verdi:

“Süperenduro şu anda motor sporlarında Dünya’da en çok izlenen organizasyonların başında geliyor. Toplu çıkışta bizim süperenduro parkurunda bütün her şeyin seyircinin önünde olacağı bir yarış gerçekleşecek. Çok heyecanlı bir yarış. Bu yarış Dünya’da genelde kapalı spor salonlarında yapılıyor. Artık enduro 2’nci plana düştü. Süperenduro ile seyircinin buluşması Bodrum’da ilk defa olacak. Biz de ilk defa böyle bir yarışa ev sahipliği yapacağız. Çok heyecanlıyız. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bodrum Belediyesi bize çok büyük bir destek sağlıyor.”

Parkur ve kategorilerden de bahseden Şefkatlioğlu, şöyle devam etti:

“Şu anda 6+1 kategori var. Yani 6 kategori ve bayanlar kategorisi var. Toplam 7 kategori olacak. Parkur çok zor. Gördüğünüz gibi taş engeller var. Lastik engeller var. Atlama rampaları var. Kütüklerimiz daha sonra gelecek, kütük rampaları var. Doğal ve suni engeller var. Bizim hedefimiz Dünya şampiyonalarındaki çıtayı yakalayabilmek.”

Şampiyonaya katılacak kimi sporcular da parkurda kısa bir sürüş yaptı. Motosikleti ile parkuru deneyen sporcular, “Parkur biraz zor ama gayet güzel, eğlenceli. Aşılamayacak engeller yok. Yarışacak bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Bodrum’a yakışır parkur olmuş. Hız değil, güç gerektiren bir yarış. Emeği geçen herkesin emeğine sağlık. Yarışa girecek arkadaşlara başarılar diliyoruz.” dediler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu