ÇevreGündemManşet

SAĞANAK SONRASI TAŞKINLAR YAŞANDI

Bodrum’da öğleye doğru etkili olan sağanak yağışta otelleri su bastı, araçlar sel sularında sürüklendi. Metrekareye yaklaşık 65 kg. yağışın düştüğü Bodrum’da ekipler adeta zamanla yarıştı.

İlçede sabaha karşı yağan yağış, bir süre ara verdikten sonra öğleye doğru yeniden başladı. Şiddetli şekilde yağan yağmur, yine cadde ve sokaklar göle döndü. Yapılan uyarılara rağmen, dere yataklarına bırakılan araçlar sel sularında sürüklendi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi Hastane Kavşağı ile Lise Kavşağı arasında mazgalların çöplerle tıkanması sonucu su birikintileri oluştu. 2 aracın su birikintisinde arıza yapması sonucu trafik durdu. Polis, zabıta ve itfaiye ekiplerinin bölgede yaptığı çalışma sonrası trafik normale döndürüldü.

Bodrum merkezdeki cadde ve sokakların dereye dönmesi sonucu araçlar güçlükle ilerleyebildi. Belediye Meydanı’na gelen sel suları da trafik akışını olumsuz yönde etkiledi.

Torba Kaynar mevkisindeki 5 yıldızlı bir oteli ise dere vurdu. Otelin büyük bir kısmı sular altında kaldı. Otel personeli suyu tahliye etmek için yoğun çaba harcadı. Oteldeki misafirlerin ise tahliye edildiği öğrenildi.

Öte yandan ilçedeki kimi yerli ve yabancı turistlerin yağmura rağmen sokaklarda yürüyüş yaptıkları ve ilçe merkezinde yoğunluk oluşturdukları görüldü.

Bodrum Belediyesi ve MUSKİ ekipleri gelen tüm ihbarlara tespit edilen aksaklıklara hızla müdahale etti. Öncelikli olarak kapanan yolları açan ekiplerin bir bölümü de su taşkınından zarar gören ev ve işyerilerine yönlendirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu