ÇevreManşet

Bodrum’da Yaban Hayvanları Unutulmuyor

Belediyeden Bin 651 Ton Su Takviyesi

 

Bodrum Belediyesi tarafından rutin temizlik çalışmaları yanında sıcak havalar sebebiyle yaban hayvanlarının yaşam alanlarına su takviyesi yapılıyor.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Bodrum’a bağlı mahallelerde bulunan göletlere su takviyesi yapılarak yaşam kaynaklarına katkıda bulunuluyor. Kuruyan göletlerin tespit edilmesinden sonra Destek Hizmetler Müdürlüğüne ait su tankerleriyle yapılan su takviyelerinden civarda yaşamını sürdüren ve hayvancılıkla ilgilenen halkın büyükbaş hayvanları da faydalanıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmaları kapsamında 1 Mayıs- 25 Temmuz tarihleri arasında toplam bin 651 ton su basımı gerçekleştirilirken bölgedeki 10 gölete 120 tonun üzerinde su basıldı. Bodrum ve Milas’ta geçtiğimiz günlerde meydana gelen yangınlarda da yangın söndürme ekiplerine destek veren ekipler, 84 ton su basımı ile yangınların söndürülmesine katkı sundu.

Ekipler Rutin Görevlerine Devam Ediyor

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, rutin çalışmaları kapsamında yıkama, süpürme, mıntıka ve poşetleme çalışması ile bölgede bulunan kurum ve kuruluşların talepleri doğrultusunda binalarda temizlik çalışması da gerçekleştiriyor. Ayrıca ekipler, halk pazarlarının kurulduğu yerlerde yıkama işlemlerini ve yıpranmış çöp kovalarındaki giydirmelerin değişimini de belirli aralıklarla yapıyor.

Yaz sezonu yoğunluğunun da olmasıyla birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, esnaf önleri, yürüyüş yolları ile sahillerde de temizlik çalışmasına önem veriyor. Sabah 5.00’te çöp toplama işlemine başlayan ekipler, tüm mahallelerde 14.30’a kadar çöp toplama işlemi yaparken gece vardiyasında da denetlemeler ve çöp konteyneri boşaltma işlemlerini sürdürüyor.

Çöp toplama işlemleri yanı sıra gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında atık toplama saatlerinde de bahçe ve ev eşyası atıklarını toplama işlemi sürdürülüyor. Gelen taleplere de anında müdahale etmek için çaba harcayan müdürlük, toplam 426 (22’si geçici işçi) personeli ile gelen ihbarları da ivedilikle değerlendirmeye alıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, daha temiz bir Bodrum için vatandaşları duyarlı olmaya davet ederken görüntü kirliliği yaratmamak, çalışanlara kolaylık sağlamak, kentin temiz ve bakımlı görünmesini sağlamak için atık toplama günlerine riayet edilmesi ve çöplerin konteyner yanlarına boşaltılmaması konusunda dikkat edilmesi uyarısında bulunuyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu