GündemKültür SanatManşet

YÖRÜKLER 12. KEZ TOPLANDI…

Menteşe’ye bağlı Düzeyin Yaylasında, 12. Uluslararası Yörük Türkmen Kültür Şenliği düzenlendi.

Şenliğe Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Metin Ergun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Türk Boyları Konfederasyon Başkanı Durhasan Koca, Yörük Obaları Dernek Başkanı Orhan Akcan, yörüktürkmen dernek ve federasyonları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlik alanında gün boyu güreşler, halk oyunları gösterileri, konserler gerçekleştirildi.Kıl çadırlarda yörük kültürünü yansıtan yöresel ürünler satışa sunuldu.

Yörük Türkmen Kültürünün Ülkemizin ve Anadolu coğrafyasının vazgeçilmez değerlerinden olduğunu belirten Vali Civelek, “Geçmişimizi bilmek, tarihimize sahip çıkmak, bizi biz yapan değerlerimizi korumak ve yeni nesillere aktarmak Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Millet ilkesiyle bu vatan topraklarında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamız için, güçlü aydınlık ülke geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından Yörük Türkmen Dernekleri ve Konfederasyonları tarafından halk oyunları gösterileri sergilendi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu