GündemKültür SanatManşet

TÜRKİYE’DE İLK DEFA DİBEKLİHANDA AÇILDI

İtalya’dan gelen Exlibris Yarışmaları Sergisi Türkiye’de ilk defa Bodrum’da Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü‘nün katkılarıyla açıldı.

10 Ekim’e kadar sürecek ve pazartesi hariç 10:00- 20:00 saatleri arasında izlenebilecek sergide İtalya’da 2003’den beri İtalyan Exlibris Derneği “Solstiziod’Estate Onlus” tarafından yapılan Uluslararası Exlibris Yarışmalarına katılan Almanya, Arjantin, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, İtalya, Litvanya, Rusya, Türkiye’den Exlibris sanatçılarının seçilen ve sergilenmeye layık görülen eserleri yer alıyor.

Bodrum’da sergilenen 2003’ten beri bu uluslararası yarışmaya gönderilen orjinal Exlibris’ler den seçilen eserler Türkiye’de ilk defa Bodrumda sergileniyor.

Kısa hikayeler, resim ve heykelle ilgilenen İtalyan Exlibris Derneği  “Solstiziod’Estate” 2001’den beri Uluslararası Yarışma organize ediyor. 2001’deki uluslararası yarışma 2003’te Remo Palmirani başkanlığında “Exlibris” olarak devamlı bir yarışma haline getirdi. Bu yarışmalar her yıl masallar dünyasında yeni bir temaya bağlı olarak yapılmaya devam ediyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu