GündemManşet

ARABULUCULUK BÜROSU BODTO’DA AÇILDI

Bodrum Ticaret Odası hizmet binası bünyesinde “Arabuluculuk Bürosu” faaliyete başladı.

Arabuluculuk Bürosu 11 Eylül 2019 Çarşamba günü Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tolga Yamalı, Baro Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Akkaya, Mehmet Ayaz, Yönetim Kurulu Üyesi Alper Özşeker, Meclis Üyesi Toros Demirdöven ve avukatların katıldığı tören ile açıldı.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, “Bugün burada Odamız Hizmet Binasında hizmete başlayan Arabuluculuk Büromuzun açılışını gerçekleştirdik.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Adalet Bakanlığı’nın birlikte düzenlediği ‘’ Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Sempozyumu’’nda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül konuşmasında, ‘’Arabuluculuk, daha az masraf demektir. Arabuluculuk, barışçıl çözüm demektir. Arabuluculuk, Adaleti en kısa sürede tesis etmektir. Toplumun sorun çözme kapasitesini geliştiren bu tür alternatif yöntemler, giderek artan bir ilgi görmektedir’’ diyerek ticari davalardaki zorunlu arabuluculuğun tüccarlarımıza önemli bir hizmet olarak Odalarımız tarafından sunulmasına öncülük etti. Ofisimizin açılmasının en büyük nedenlerinden biri işçi-işveren görüşmelerinin görüşmeye uygun olmayan ortamlarda yapılması ve karşılaşılan zorluklar nedeniyle bu büroyu faaliyete soktuk.Bundan dolayı Bodrum Ticaret Odası olarak büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise büronun tüm kesimlerin ihtiyacını karşılaması açısından önemli olduğunu belirtirken, tüm Bodrum’a hayırlı olmasını diledi.

Ardından Baro Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit, avukatlık mesleğinde eğitim gören, 5 yıl görev yapmış ve yapılan sınavla başarılı olan avukatların arabuluculuk yapabildiği belirttiği konuşmasında konu ile ilgili önemli rakamları paylaştı.

2012 yılında çıkan yasa sonrasında kaygılar olduğunu; ancak 2019 Haziran ayı itibariyle, 527.347 dosyadan 341.247 dosyanın başarıyla anlaşmaya varıldığı, ihtiyari uyuşmazlıklarda ise; 145.147 dosyanın 129.279 tanesinde anlaşma sağlanarak %95 başarı sağlandığını, zorunlu ticari dava anlaşmazlıklarında ise %57 başarı oranıyla 19.147 dosyanın 11.082 tanesinde anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Baro Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit, “Özellikle dışarıdan gelen meslektaşlarımızın eşitlik ilkesine uygun görüşme ortamının olmaması, yer bulma sıkıntılarını Bodrum Ticaret Odası desteği ile çözüyoruz. Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulumuza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tolga Yamalı ise Bodrum Adliyesinin fiziki alan yetersizliği nedeniyle hem avukatların hem de vatandaşların sıkıntı yaşadığını, bugün açılan büro ile böyle bir hizmetin verilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak BODTO’ya teşekkürlerini sundu.

Bodrum Ticaret Odası bünyesindeki Arabuluculuk Bürosunu kullanmak isteyen avukatlar BODTO Genel Sekreterliği ile iletişime geçmelidirler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu