GündemKültür SanatManşet

5.KARAOVA BAĞBOZUMU ŞENLİĞİ SONA ERDİ

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl  5.’si düzenlenen Karaova Bağbozumu Şenliği sona erdi. Karaova-Der tarafından organize edilen şenliğin son gününe yöresel lezzetler damga vurdu.

6 Eylül akşamı Bodrum merkezindeki kortej yürüyüşü ve Belediye Meydanında keşkek ikramı ile başlayan 5. Karaova Bağbozumu Şenliği Mumcular Atatürk Meydanında düzenlenen Soner Olgun konseri ile tamamlandı.

Bodrum’un agro turizmin merkezi haline getirilmesi ve bu hedef doğrultusunda Karaova üreticilerinin desteklenmesi için Bodrum Belediyesi tarafından hizmete sunulan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün de açılışının gerçekleştirildiği Karaova, hafta sonu boyunca renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Şenliğin son gününde, Mustafa Kallem Parkı içindeki etkinlik alanında yöresel lezzetler yarışması düzenlendi. Çevre bölgelerden, bir birinden lezzetli yemeklerle yarışmaya katılan kadınlar alanlarında uzman jüri üyelerini hayli zorladı. Sunuculuğunu Özlem Mekik’in üstlendiği yarışmanın Jüri üyeleri Ahmet Çetin, Oya Emerk, Aslı Mutlu, Ahmet Kurtsan ve Özge Cenikli’den oluşurken yarışmaya Slow Food Bodrum Grubu da destek verdi.

Şenliğin tüm etkinliklerine katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, önümüzdeki yıl bu etkinliğin enternasyonal hale gelmesi için çaba harcayacaklarını ifade ederek “Önümüzdeki yıl daha fazla yabancı turistin buraya gelip Bodrum’un, Türkiye’nin yöresel değerlerini daha fazla tanıması,  bilmesi lazım. Yoksa artık otelle, tekneyle, plajla, denizle turizm yapamayacak hale geleceğiz. Bu nedenle kültürün turizmin içine dahil edilmesi şart.”diye konuştu.

Karaova-Der Başkanı Ali Öztürk ise 5 yıldır bu meselenin içinde olduklarını ve Karaova’da yetişen ne varsa paylaşmak istedikleri için burada olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından yemek sunum ve tadımına geçildi. Jüri üyelerinin dereceye girecekleri seçmekte zorlandığı yarışmada, birinciliği Köy Tavuklu Arap Aşı çorbasıyla Dilek Birsel kazandı. Mensure Kuş adlı vatandaş köy tavuklu bulgur aşı ile ikinci, Aygün Akan da tepsi böreği ile üçüncü oldu.

Zeytinyağı tadımı gibi birçok farklı ve renkli etkinliklerle geçen 5. Bağbozumu Şenliği akşam saatlerinde Soner Olgun Konseri ile sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu