GündemManşet

SONUNDA AMACINA ULAŞTI

Bodrum-milas karayoluMilas-Bodrum karayolunun özel mülkte kalan ve icralık olan bölümü ile ilgili sonuca ulaşılmak üzere. Karayolları yetkilileri ile mülk sahibi kamulaştırma bedelinde anlaştı ve yolun kapanma riski ortadan kalktı.

Geçtiğimiz günlerde Bodrum’a ulaşımı sağlayan Milas-Bodrum karayolunun bir bölümü, icralık olmuştu. Olayın ardından Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı İzmir 2. Bölge Müdürlüğü, karayolu muammasına son noktayı koydu.

Karayolları Genel Müdürlüğü, Meşelik mevkiinde bulunan Şefika Kasım’a (66) ait karayolunun bin 439 metrekarelik kısmını ödeme kararı aldı. Karayolu Genel Müdürlüğü, Kasım’a kamulaştırma bedeli olarak bin 439 metrekarelik alan için belirlenen, 191 bin lirayı ödeyecek. Böylece Kasım’a ait olan karayolunun bir bölümü kamulaştırılarak, Milas-Bodrum karayolunun kapanma riski ortadan kalkacak.

İstanbul’da ikamet eden Şefika Kasım, 1987 yılında eşiyle beraber yaşamını sürdürdüğü Milas’ta, Milas – Bodrum karayolunun 25’inci kilometresinde Meşelik Mahallesi 607 parselde 5 dönümlük bir arazi satın almıştı. Kasım, 1987 yılında satın aldığı arazi için yaklaşık 7 yıl önce arsanın bir bölümünden karayolu geçtiğini ve bunun kendisine sorulmadan yapıldığını iddia ederek, Milas 1. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açmıştı. Şefika Kasım’ın, 7 yıl önce Milas 1. Asliye Hukuk Mahkemesine açtığı dava sona ermiş, karayolu davası lehine sonuçlanmıştı.

Mahkemece karayolundan geçen arsanın Şefika Kasım’a ait olduğu ispat edilirken, mahkeme kararlarının yerine getirilmesi için karayolu alanında icra işlemine başlanmıştı. Milas İcra Dairesi Müdürlüğü görevlileri karayolundaki icralık alana gelerek ölçüm yapmış, yapılan işlemlerin ardından, karayolunun bin 439 metrekarelik kısmının Kasım’a ait olduğu belirtilerek, yola ait icra tutanağı yetkililerce Kasım’a verilmişti.

Kasım, tutanağı teslim aldıktan sonra “Yol şu an bana ait, istediğim gibi kullanabilirim. İstersem yolun ortasına masa ve sandalye atıp, çayımı da içebilirim. Ama ben bunu devletime milletime ihanet etmemek için bu durumu bir sürede daha idare edeceğim. Fakat hakkımı alamazsam artık mecburiyetten yolu kapatacağım. Hakkımın ödenmesini bekliyorum” ifadelerine yer vermişti.

Kasım’ın çağrısını duyan karayolları müdürlüğü, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı belirlenen arsa fiyatını ödemeyi kabul ettiğini ve paranın hafta içerisinde arazi sahibine teslim edileceğini aktardı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu