ÇevreGündemManşet

İLK CARETTA YUVASI HEYECAN UYANDIRDI…

Bodrum sahillerinde yumurtalarından çıkan caretta caretta cinsi deniz kaplumbağaları denizle buluştu.

Bodrum’da ilk defa yaşanan doğa olayına tanıklık edenler o anları cep telefonlarına kayıt ettiler.

20 yavru kaplumbağanın suya salındığı olayda 15 kaplumbağa yetkililerce DEKAMER’e götürüldü. Yavrular incelendikten sonra doğaya salınacak. Öte yandan DEKAMER, Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve AKUT ekipleri de bölgede incelemelerde bulundu.

 

DEKAMER Saha Sorumlusu Şenol Menzek yaptığı açıkalmada; “Bodrum’da ilk caretta caretta yuvası, Turgutreis’te . Bu açıdan önemli, mutluyuz açıkçası.” Şeklinde konuştu.

Kaplumbağaları ilk fark eden Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi, Turizmci Taner Mandalinci ise yaşananları şöyle özetledi:

“Gece saat 10 sularında sahilde yavru caretta carettaları gördük yaklaşık 15 adetti. Akebinde Sahil güvenliğe ve DEKAMER’e haber verdik. DEKAMER’DE sağ olsun Prof.Dr.Yakup KAskır’ın verdiği direktifler doğrultusunda yavruları denize ulaştırmış bulunduk. DEKAMER’e vermiş olduğumuz haber doğrultusunda DEKAMER geldi AKUT ile birlikte kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Yavrularımızın yuvalarını bulduk kendilerini güvenle çıkardık. Göbekbağı çözülmüş olan yavrularımızı güvenle denizle buluşturduk. Diğerleri incelemek üzere DEKAMER merkezine gidecekler.

Biz çok fazla ölü caretta caretta görmeye alıştık Bodrum’da, bu bize oldukça üzüntü veriyordu ve ilk defa caretta carettanın doğumuna şahitlik ettik, doğumuna tanık olduk. Bunun Bodrum’da olması, Turgutreis’te olması gerçekten büyük mutluluk verici .”

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu