ManşetSiyasetTurizm

Turizm Emekçilerinin Sorunlarını Dile Getirdi

Muğla Milletvekili Öneş Meclis'te Konuştu

 

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, mecliste yaptığı konuşmada ekonomik krizin ve döviz kurunun etkisiyle artan eşitsizliklere ve bunun turizm sektörüne olan etkisine değindi, Muğla’da turizm sektöründe yaşanan adaletsizliklere dikkat çekti. Hükümeti konunun çözümüne dair adım atmaya davet etti.

Muğla Milletvekili Öneş Derici, uygulanan yanlış ekonomi politikalarının en büyük sonucu olan enflasyonun, ülkemizin değerli turizm kentlerinden olan, kendi seçim bölgesi Muğla’yı sektörel bazda derinden etkilediğini söyledi.

“Nüfus açısından en büyük ilçemiz olan Bodrum’da da, enflasyon ve rantın doğurduğu sorunlar arasında artan konut kiraları yer almaktadır. Alt orta gelir grubu, turizm sektörü ile evine ekmek götüren emekçi insanlar, aldıkları ücretlerle evlerinin kiralarını dahi ödeyemeyecek durumdadır. Bu sektörde hizmet veren vatandaşlarımız, sadece kalacak yer parasını kazanmak için emek sarf etmekte, bu durum ise doğal olarak sektörü bırakmaları sonucunu doğurmaktadır. Yıllarını turizme adamış bu vatandaşlarımızı kaybetmeye devam etmemiz halinde, en büyük döviz kaynağımız olan turizm sektörü daha çok kan kaybedecektir” diyen vekil, konuşmasını sonlandırırken “Hükümeti, bu vatandaşlarımızın kalacak yer sorununu çözümleme konusunda eyleme geçmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu