Foto GaleriGündemKültür SanatManşet

CAZ KAMPI, ‘SUDA CAZ’ SAHNESİNDE BAŞLADI

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Caz Kampı”, Gümüşlük Festival alanındaki “Suda Caz” sahnesinde, açılış konseriyle başladı. Türkiye’nin tanınmış cazcılarının katılımıyla gerçekleşen, Jasmin Art Production’ın etkinlik sponsorluğunu üstlendiği konser, Bodrumlu cazseverlerin ilgisiyle karşılandı.

Gümüşlük Festival alanındaki açılış konserinde, caz şarkıcıları Sibel Köse, Ece Göksu; trompetle İmer Demirer; saksafonla Engin Recepoğulları; tenor saksafonla Ricky Ford; gitarlarda Erkan Oğur, Neşet Ruacan, Eylül Biçer; piyanoyla Can Çankaya; kontrbasla Kağan Yıldız ve davulla Berke Özgümüş yer aldı. Aynı müzisyenler beş gün sürecek olan kamp boyunca verilecek derslerde de eğitmen olarak yer alacak.

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirilen, “Suda Caz” konserleri, bu defa Gümüşlük Caz Kampı eğitmenlerinin konserine ev sahipliği yaparken, konsere katılan müzisyenler, klasik caz standartları ve kendi düzenlemelerinden oluşan seçkilerle izleyici karşısındaydı. Topluluk halinde sahneye çıkan sanatçıların sergilediği jam sassion’lar, caz hayranlarından alkış aldı.

Gümüşlük’te beş gün caz var

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Gümüşlük Caz Kampı” 27 – 31 Ağustos tarihleri arasında Gümüşlük festival alanında gerçekleştiriliyor. Her yıl yoğun ilgi gören kampta bu yıl yine caz müziğinin Türkiye’deki önemli isimleri yer alıyor. Beş gün boyunca caz derslerinin verileceği kampın bu yıl iki önemli konuğu var. Türk caz dinleyicisinin yakından tanıdığı, bir dönem Bilgi Üniversitesinde caz dersleri de veren ABD’li tenor saksafoncu Ricky Ford, kampta caz düzenleme dersleri veriyor. Kampın bir diğer konuğu ise festivalin ve kampın önceki yıllarda da konuğu olan gitar üstadı Erkan Oğur. Caz Kampı boyunca profesyonel, öğrenci, amatör ya da caz müziğine gönül vermiş katılımcılar, enstrüman/vokal çalışmaları, atölye çalışmaları, teori ve doğaçlama gibi çalışmalarda yer alırken aynı zamanda bu önemli isimlerle bir arada konser verme imkanı bulacak.

Gümüşlük Caz Kampı, 31 Ağustos Cumartesi akşamı Stella Jazz Club’da hem öğrenci hem de eğitmenlerin aynı sahneyi paylaşacakları bir konserle son bulacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu