ÇevreGündemManşet

30 METRELİK KULEDE YIKIM SÜRÜYOR

Gündoğan Mahallesi Çeteli burnunda bulunan villa ve otel projesinde yaklaşık 30 metre yükseklikte olan asansör kulesinin yıkımında 4. Güne girildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bodrum’da kıyı ve koylarda incelemelerde bulunmasının ardından milyon dolarlık projenin kaçak olan kısımlarının yıkımına başlandı.

Önceki gün Gündoğan Mahallesi Çeteli burnunda bulunan villa ve otelin bulunduğu bölgeye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yetkililer ile Bodrum Belediyesi ekipleri dev asansörü yıkma kararı almıştı. İş makinesinin giremediği bölüme projenin sahibi kendisinin kolonları keserek vinç ile alacağını söylemişti. Bodrum Belediyesi yetkililerinin gözlemleriyle yıkım işlemleri 4 gündür sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından 15 kişilik özel ekip Bodrum’a gönderildi. Belediye İmar ve Fen İşlerinde incelemeler yapan ekip, Bodrum’daki yapıları da teker teker incelemeye aldı. Şimdiye kadar Yalıkavak Mahallesinde 425 konut, 1 otel, Gündoğan Mahallesinde 90 odalı otel ve 330 konut, Göltürkbükü Mahallesinde 166 konut, 1 otel, Gümbet Mahallesinde 131 konut ve Yalıçiftlik Mahallesinde 400 adet konut tespit edildi.

Öte yandan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ise seçildikten sonra Bodrum’un yapısına uygun olmayan hiçbir projeye izin vermediği, imara aykırı hareket eden birçok projeyi mühürleyerek inşaatı durdurma kararı aldığı ortaya çıktı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu