GündemHayatManşet

DAR GELİRLİ AİLELERE ERZAK YARDIMI…

Ramazan ayı münasebetiyle Milas’ta Belediye ve Ticaret Odası tarafından dar gelirli ailelere erzak yardımında bulunuldu.

Milas Belediyesi tarafından her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında’ da hazırlanan gıda yardım paketleri,  Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile buluşuyor. Milas  Belediyesi, Ramazan ayı içerisinde 1000  dar gelirli aileye gıda yardımında bulunacak.

132 Mahalle muhtarı ile belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımlar Ramazan ayının ilk günlerinde dağıtılarak vatandaşların faydalanması amaçlanıyor Erzak paketlerinin dağıtımı esnasında  vatandaşların teşhir edilmemesine büyük özen gösteriliyor.

Maddi durumu yetersiz ailelerin mutfak giderlerine mütevazı bir katkı olarak değerlendirdikleri gıda yardımlarını ‘sosyal belediyeciliğin bir gereği’ olarak tanımlayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Milas Belediyesi ve muhtarlarımız ile tespit edilen yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Ramazan ayı münasebetiyle kuru gıda paketleri dağıtıyoruz. Bu mübarek ayda kimsenin sofrası boş kalmasın istiyoruz.

Yardım paketlerimizi gün içerisinde büyük bir titizlik içerisinde dağıtıyoruz. Ramazan ayı bereket ayıdır, yardımlaşma ayıdır, bu nedenle vatandaşlarımızın hayır duasını almak, bizler için yeterli. Ramazan yardım paketlerimiz haricinde mahalle iftarlarımız ile de vatandaşlarımızla buluşuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

TOBB – MİTSO İŞBİRLİĞİNDE

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği‘nin geleneksel hale getirdiği Ramazan yardımları geleneği bu yıl da sürdürüldü. TOBBMilas Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, 625 aileye toplam 50 bin TL tutarında erzak yardımı yapıldı. MİTSO tarafından oluşturulan yardım paketleri odanın meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve Kızılay tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

TOBB, üyesi olan oda ve borsalarla işbirliği yaparak ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayında yardım etme geleneğini bu yıl da sürdürdü. Bu kapsamda, Ramazan ayında TOBB – MİTSO işbirliğinde Milas’ta 625 aileye toplam 50 bin TL tutarında erzak yardımı yapıldı. TOBB’nin ihtiyaç sahibi aileleri yardımcı olmak üzere gönderdiği 50 bin TL ile MİTSO yönetimi tarafından, gıda maddesi satışı yapan üyelerden teklif alındı. En düşük teklifi kabul eden işlerlerinden eşit olarak alınan erzaklarla 625 yırdım paketi oluşturuldu. Yardım paketlerine 2 kg. toz şeker, 1 kg. pirinç, 1 kg. kuru fasulye, 1 kg. kırmızı mercimek, 2 kg. un,  2 paket makarna, 1 paket şehriye, 1 paket tuz, 1 kutu salça, yarım kg. çay koyuldu. Oluşturulan yardım paketleri MİTSO meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahibi 625 aileye ulaştırıldı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer TOBB – MİTSO işbirliğinde Milas’ta 625 ihtiyaç sahibi aileye Ramazan ayında yardım eli uzatıldığını belirterek “TOBB gelenek haline getirdi; her Ramazan ayında üyesi olan odalara ve borsalara ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olunması amacıyla bir miktar para gönderiyor. Bu yıl MİTSO’ya bu kapsamda 50 bin TL geldi. Biz de gıda maddesi satışı yapan üyelerimizden erzak teklifi aldık. En düşük teklifi veren işyerinin teklifini kabul edenlerden eşit miktarda erzak alarak 625 yardım paketi oluşturduk. Bu paketleri meclis üyelerimiz, mahalle muhtarlarımız ve Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileleri biraz olsun sevindirebildiysek ne mutlu bize” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu