AsayişGündemManşet

TCG TURGUTREİS TESPİT ETTİ SAHİL GÜVENLİK YAKALADI

Bodrum’dan şişme bot ile Yunanistan’ın İstanköy Adasına geçmeye çalışan 41 kaçak göçmen savaş gemimiz tarafından fark edildi.

Sabah saatlerinde Yalıçiftlik Koyundan şişme bota bindirilen, aralarında kadın ve bebeklerinde bulunduğu, Filistin, Suriye, Yemen, Ürdün, Somali ve Irak uyruklu toplam 41 kaçak göçmen daha iyi bir yaşam umuduyla ölüm yolculuğuna çıktı.

Bölgede, Denizkurdu-2019 tatbikatından dönen TCG Turgutreis Gemisi tarafından fark edilen şişme botun yakalanması için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine haber verildi. Yasadışı yollarla Yunan Adasına geçmeye çalışan kaçak göçmenlerin içinde olduğu şişme bot bir süre sonra Sahil Güvenlik Botu tarafından durduruldu.

Bota alınan kaçaklar Turgutreis Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığına götürüldü. Burada işlemleri yapılan göçmenlerin Muğla Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderileceği bildirildi.   

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu