ÇevreGündemManşet

YOKUŞBAŞI’NDA DERE YATAĞI SORUNU

Bodrum-Yokuşbaşı MahallesiSel baskınından buyana bir türlü tamamlanamayan dere yatağı çalışması vatandaşları çileden çıkardı.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Bodrum’u vuran sel felaketinde zarar gören yerlerden biride Yokuşbaşı Mahallesi olmuştu. İlçe merkezini vuran sel sularını taşıyan Yokuşbaşı Mahallesinin içinden geçen dere yatağı bölgedeki bazı ev ve işyerinde hasara yol açmıştı.

O günden bu yana bölgede yapılan bazı çalışmaların yanı sıra 2222 Sokak üzerinde sürdürülen altyapı çalışmaları bir türlü tamamlanamadı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından devam eden çalışmaların uzaması Sokak sakinlerinin sabrını taşırdı.

Bölgede yaşayanlardan Nalan Doyuran, sürekli ekiplerin gelip gittiğini ancak çalışmaların hala bitirilemediğini ifade ederek şöyle konuştu:
“Yaşanan sel baskınından buyana bu toz toprağı çekiyoruz. Muğla belediyesinden 7-8 kişi ayda 2 kez geliyorlar incelemeler yapıyorlar gidiyorlar ama tozu biz çekiyoruz” dedi.

Uzun süren çalışmaların hızlanması ve bir an önce tamamlanması için imza kampanyası yaptıklarını ifade eden Gülnaz yıldırım isimli vatandaş ise yaşanan sıkıntılarla ilgili şunları söyledi:
“Sel baskınında bütün duvarlarımız yıkıldı. Yapılması için gerekli yerlere söyledik ama buraya getirip moloz bırakıyorlar. 7 aydır yapılmasını bekliyoruz çünkü kanalizasyon boruları olduğu gibi dışarıda. Kaç defa belediyeye dilekçe verdik imza kampanyası yaptık ama birşey yapılmadı. Burasının bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

Bahse konu sokakta ikamet eden ve imza kampanyasına destek olan Müzeyyen Senar’ın kızı Feraye Işıl ise MUSKİ’den gelen ekiplerin bir takım çalışmalar yaptığı ancak sonra bırakıp gittiklerini söyledi. Işıl yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Biz ne yapacağımızı şaşırdık. Burayı bu şekilde gören bazı vtandaşlar gelip moloz döküyorlar. Yolumuz daraldı, toz toprak içindeyiz, çamaşır açamıyoruz, pencere açamıyoruz. Komşumuzun kanalizasyonu açığa akıyor” diyerek tepkisini gösterdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu