GündemKültür SanatManşet

TÜRK FİLMLERİ HAFTASI KAPSAMINDA ETRİM KÖYÜNDE SÖYLEŞİ YAPILDI

DSC_8361Bodrum’da bu yıl 6’cısı düzenlenen Türk Filmleri Haftası kapsamında ‘Deli Ormanlı’ filminin yönetmeni Murat Şeker, oyuncularından Sarp Leventoğlu ve Hakan Bilgin Etrim Köyünde söyleşiye katıldı.

Bodrum’da düzenlenen Türk Filmleri Haftası kapsamında ‘Deli Ormanlı’ filminin yönetmeni Murat Şeker, oyuncularından Sarp Leventoğlu ve Hakan Bilgin halılarıyla meşhur olan Etrim köyünde köy halkı ile beraber film izleyip onlarla beraber oldular. Film ekibini büyük bir ilgiyle karşılayan köylüler, yönetmen şeker ve oyuncular ile bol bol fotoğraf çektirip onlarla konuşma fırsatı yakaladı.

Bodrum meşhur köylerinden olan Etrim’de buluna evinin bahçesine kurulan açık hava sinemasına 7’den 70’e tüm köylü katıldı.  ‘Deli Ormanlı’ filmini izlemek için Etrim halıcılığın bahçesine doluşan köylüler filmi pür dikkat izledi. İlk kez köylerine açık hava sineması kurulmasına sevinen köylüler filmin yönetmeni ve oyuncular ile beraber filim izlemenin zevkini yaşadı.

Film gösterimi öncesinde köyün meşhur halılarını inceleyen ünlü yönetmen ve oyuncular, Etrim köyünün yöresel yemeklerinin tadına da baktı. Köy halkının pür dikkat filmi izlemesiyle çocukluklarına döndüklerini söyleyen ünlü yönetmen Şeker ve oyuncular, açık hava sinemasına çocukken gittiklerini ve yeniden o günlere döndüklerini açıkladılar.Türk Filleri Haftasını 6 yıl önce başlatan Cinemarin sinemalarının sahibi ve  Bodrum Sinema ve Kültür Deneği Başkanı Cenk Sezgin ise köy halkının bu projeyi beğenirse bir dahaki Türk Filmleri Haftasında tüm film gösterimlerini köyde yapacağı sözünün verdi.

Konuşmaların ardından Bodrum’a dönen ekip Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğindeki söyleşiye katılarak sinemaseverlerin sorularını yanıtladı. Ünlü yönetmen Murat Şekerin filmi olan ‘Çakallarla Dans 4’ün’ fragmanı seyirci ile buluştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu