GündemManşet

SORUMLULAR HAKKINDA 22,5 YIL HAPİS İSTEMİ

Milas’ın Sarıkaya Mahallesi Yumrutaş Mevkindeki maden sahasında 18 Şubat gün meydana gelen faciada, 3 işçi öldü, bir işçi de kazadan yaralı kurtulmuştu.

Olayın ardından gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen şirket sahibi M.A.K. ile şirket yetkilileri S.A. ve Ö.K. isimli zanlılar mahkemece tutuklandı.
Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Bodrum Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek zanlıların Bodrum’da yargılanmasına karar verildi.

Hazırlanan iddianamede bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma suçundan dolayı sorumlu oldukları öne sürülen 3 zanlıdan her biri için 22,5’ar yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.
Milas Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada olayla ilgili şu ifadelere yer verildi: 
“Muğla ili Milas ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve Sarıkaya Mahallesi Yumrutaş mevkiinde faaliyet gösteren Kömürcüoğlu Şirketine ait albit maden sahasında taşeron firma olarak çalışma yapan Çınartaş Endüstri Anonim Şirketi tarafından yapılan çalışma esnasında albit madenlerinin (kaya bloklarının) sahadan kaldırılması esnasında kaya bloklarının yerinden oynaması sonucu maden sahasında meydana gelen göçükte üç kişinin öldüğü ve bir kişinin yaralandığı hadise ile ilgili olarak Milas Cumhuriyet Başsavcılığınca şirket yetkilileri hakkında tutuklu olarak yapılan soruşturma tamamlandı.

Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan dosyanın Bodrum Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesi üzerine tutuklu sanıkların Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına karar verildi. Tamamlanan ve şirket yetkililerinin tutuklu olduğu soruşturma dosyasında sanıkların bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma suçundan dolayı sorumlu oldukları belirtilerek, hazırlanan dosyada sanıkların 22,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. Yargılamanın Bodrum Ağır Ceza Mahkemesince devam edileceği bildirildi.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu