EkonomiGündemManşetTurizm

ULAŞIM SORUNU ÖZEL JETLERLE AŞILMAYA ÇALIŞILIYOR…

Korona Virüs salgını sonrasında oluşan güvenli seyahat sorunu Dünya Turizmini kalbinden vurdu.

Pandemi sonrasında normalleşme günlerinin yaşanmaya başladığı bu günlerde kayıpları minimize etmek için kolları sıvayan GuletBookers, turizme yeni açılımlar getirdi.

GuletBookers Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztarakçı, sosyal hayatta hijyen kurallarının yanında en büyük sorunun güvenli seyahat olduğuna dikkat çekerek, “Bu sorunu özel jetlerle aşmaya çalışıyoruz” dedi.

Mart 2020 tarihiyle başlayan pandemi sürecinin Türk Turizmini çok etkilediğini belirten Öztarakçı,Biz şirket olarak “Mavi Yolcukuk” ve “Deniz Turizmi” konusunda uzman bir yapıyızdiyerek, yaşadığımız sezon hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu.

Krize, erken rezervasyon döneminin 2. Çeyreğinde yakalandık…

GuletBookers olarak Dünya’nın 22 farklı ülkesinde sahip olduğu geniş acente ağıyla yat turizmine hizmet veren şirketleri arasında Türkiye’nin en büyüklerinden biriyiz. Bu güne kadar Dünyaca ünlü birçok ünlü kimliği Bodrum’a getirdik.

İtalya ve İspanya’da sert bir süreç yaşanan pandemi süreci bizi olumsuz etkiledi. Özellikle bu iki ülkeden beklediğimiz Temmuz rezervasyonlarında iptaller ve ertelemeler yaşadık.

Pandemi süreci Dünya Turizmini erken rezervasyonun ikinci çeyreğinde yakaladı. Bizim hitap ettiğimiz Avrupalı yeni yıl kutlamalarından sonra turist bir araya gelir ve yaz tatilini planlar. Kısacası ürünlerde tercihlerini kullanır. Hitap ettiğimiz bu satın alma gücü yüksek olan grubun tam tercihlerini kullanacağı dönemde pandemiyi yaşadık.

GuletBookers’ın müşteri portföyünün % 95’i Yabancı, yabancı misafirlerimizinde % 70’i Avrupalı. Bizim misafirimiz denizi ve denizin keyfini bilen, bunu bir yaşam tarzı olarak kabul etmiş bir grup. 40-70 Yaş arası bir gruba hizmet veriyoruz. Bu grup pandemi sürecinde etkilenme oranı yüksek bir grup aynı zamanda.

Yabancı turist ürün tercihini yaparken birçok kriteri değerlendirir. Bu kriterleri başında şimdiye kadar güvenlik en önemli kriterdi. Geriye dönük süreçte biz bu kriterde zaman zaman zorlandık. Tam bu sorunu aştık derken önümüze bütün dünyayı sarsan bir pandemi süreci yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz.

Bundan tabii ki uluslararası ticaret yapan firmalar ve biz önemli bir oranda olumsuz etkilendik. Biz ekonomik anlamdan en üst düzey turist grubuna hitap ediyoruz. Bu da verdiğimiz hizmetlerinçeşitliliğini ve kalite kriterlerini çok yükseltiyor.

Euro, alabileceği en kaliteli hizmet ile fiyat ikilisini Türkiye’de bulabilir…

Diğer taraftan avantajlarımızda var tabii ki. Dünyanın en geniş ahşap yat filosu, güneşli gün sayımız, birbirinde faklı ve mükemmel koylarımızın yanında kalite-fiyat bazındaki rekabet önemli avantajlarımız.

Bu avantajlarımız yanında turistin kullandığı para birimi de çok önemli. Avrupalı turist kullandığı para birimi olan Euro,alabileceği en kaliteli hizmet ile fiyat ikilisini Türkiye’de bulabilir.

Tüm bunların yanında bu pandemi sürecinde özellikle Avrupalı turist, yakın coğrafyasını tercih etme eğiliminde. 30 Haziran’a kadar sınır kapılarının kapalı olması en büyük sıkıntımız.

Misafirlerimizin bize ulaşması için önce Bodrum Havalimanına ulaşması gerekiyor…

Sınır kapılarımızın kapalı olması ve pandemi sonucu yaşanan olumsuzlukların etkisini, yaptığımız çalışmalar dahlinde ve kullandığımız iletişim kanallarıyla Haziran ayında oldukça azalttık. Günde 7-8 saat yaptığımız telefon konuşmalarla rezervasyon iptallerini bir bölümünü geri aldırdık. Çalışmalarımızın meyvesini Haziran’da hedeflediğimiz bağlantıların % 35’ini yakalayarak aldık.

Ulaşım sorununu özel jetlerle aşmaya çalışıyoruz…

Pandemi sürecinde yaşadığımız iptallerin en büyük nedenlerinde birisi önce ulaşımın tamamen kapanması sonrasında güvenli yolculuk kriterlerinin neredeyse seyahati imkansız kılacak kriterleri içermesiydi. Birebir temaslarla havayollarında yaşanan ulaşım sorununu özel jetlere yönlendirerek aşmaya çalışıyoruz.

Şirketimizin ağırladığı misafir gruplarımız önemli bir bölümü 6-12 kişilik gruplar. Grupları 6-8 kişilik özel jetlerle taşıma çözümünü ürettik. Şimdi Bodrum Havalimanı ile bu konuda ki son detayları görüşüyoruz.

Diğer taraftan da Temmuz ayı itibariyle sınır kapılarının açılması ile birlikte son dakika taleplerinde doğru orantılı bir artış yaşanacağını ve sezonun uzayacağını öngörüyoruz.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu