GündemKültür SanatManşet

HALKOYUNLARI EKİPLERİ BODRUM’DA YARIŞTI

IMG_1583Türkiye Halkoyunları Federasyonu Kulüplerarası Muğla İl Yarışması Bodrum’da yapıldı.  4 kulüpten 5 ekibin katıldığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

2017 Yılı faaliyet programında yer alan Halkoyunları Federasyonu Kulüplerarası İl Yarışması, 4 kulüpten 5 ekibin katılımıyla Bodrum’da gerçekleştirildi. Yarışmada yaklaşık 120 öğrenci geleneksel düzenlemesiz dal ve geleneksel düzenlemeli dalda gösterilerini sergilediler. Dereceye giren ekipler 6-7 Mayıs tarihinde Bodrum’da gerçekleştirilecek grup yarışmasında Muğla’yı temsil etme hakkı kazandı.

Yarışmaya katılan kulüplerin açılış seromonisi ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Halkoyunları Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Cem Kaytan, Bodrum halkoyunları organizasyonlarına çok iyi ev sahipliği yaptığını ve halkoyunlarını sahiplendiğine işaret ederek  “Bu yarışma çok anlamlı bir günde yapılmakta. 18 Mart’ın önemini Türkiye’de yediden yetmişe herkes biliyor. Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılında dedelerimizin, ninelerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

Milas Folklör Araştırma Kulübü (MİFAD), Bodrum Yörük Obası Spor Kulübü, Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Spor Kulübü ve Bodrum Folklör Araştırma ve Turizm Spor Kulübü’nün mücadele ettiği yarışmada öğrencilerin sergilediği oyunlar coşkuyla izlendi.

Her ekibin yaklaşık 10 dakika sahnede kaldığı yarışma sonunda hakemler ekiplerin performanslarını değerlendirdi. 6-7 Mayıs tarihinde Bodrum’da yapılacak olan grup yarışmasında,  Minikler Kategorisinde Karya Çiçekleri Spor Kulübü, Yıldızlar Kategorisinde Bodrum Yörük Obası Spor Kulübü, Gençler ve Büyükler Kategorisinde ise Milas Folklör Araştırma Kulübü Muğla’yı temsil etme hakkı kazandılar.

Yarışma sonunda ekiplere kupa ve madalyaları verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu