GündemManşetTurizm

BODRUM’DA TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Bodrum’da 43’üncü Turizm Haftası etkinlikleri İskele Meydanında gerçekleştirildi.

İlçe Turizm Danışma Bürosu ve BODER’in bağlılığıyla ilgili etkinliklere, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, BODER Başkanı Halil Özyurt, TÜRSAB BYK Başkanı Yüksel Aslan, DTO Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Erdoğan Başeymez, Muhtarlar Derneği Başkanı Cemil Gündüz’ün yanı sıra turizmciler ve vatandaşlar katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’un ve turizmin geleceğine dair açık bir olay açıyor açılış konuşmasını yapıyor … yineleyerek “Bodrum’u bütün değerleriyle, deniz turizmiyle, tarihi, sanatı, insanı, Karaova’sıyla, Pasanda’sı, Myndos ‘ u, Pedasa’nın bir arada tekrar kurgulayıp, Bodrum’un hikayelerini yeniden yazıp dünya pazarlarına hazırlamak alıyoruz ”dedi. Başkan Aras, “Tüm paydaşlarımızla, Kaymakamlığımızla birlikte çalışarak çok kısa bir zamanda bunu başarabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Aras, Turizmin Bodrum’un başat fabrikası oldu, söyleyen, “Bütün aldığımız kararlar, yerel yönetim ve merkez yönetim merkezi, turizmi gözleyenler, turizmin yükselmesi ve alacağız.” Diyerek şöyle devam etti: “Bodrum’daki tüm esnaflardan, otelcilerden, denizcilerden , turzmicilerden büyük bir özveri ve anlayış bekliyorum. Biz Bodrumlu olarak onu birimiz Bodrum’un gelişmesi için çalışıyoruz. Belli Bodrum’a zarar verecek bir adım atarken … Şu anda imarla ilgili sıkıntılar var. Bodrum’u betonlaştırırsak turizmi bitiririz. İmar barışını imar yarışına döndürmeyelim. Bodrum’da yaşayan herkes Bodrum’u korumakla görevlidir. Lütfen Bodrum’un dağına, tepesine, koyuna, denizine müdahale etmeyini. Lütfen Bodrum’u yağmalamayın. Bodrum’u Atlantis gibi batık bir kıta haline getirerekilmeli. Kaçakla mücadele başlattık.

Bodrum’un tarihi ve kültürünü gün yüzüne çıkarmak için çalışmalara başlayacaklarını belirten Aras, “Bodrum büyük bir tarih ve kültür kentidir. Binlerce yıllık geçmişinde, çeşitli medeniyetlere evinde yaptığınız bir coğrafyada yaşıyoruz ve bizler bunun için buradayız. Karyalı, Lelegli, Osmanlı atalarımızı, bütün medeniyetleri turizmle buluşturmak zorundayız. Tarih, turizmde birinci derecede planlama. Bunun için şu andaki bir durduğumuzdan Bodrum Kalesi’nin olduğu yerde, Bodrum’daki tarih ve kültür kavramlarını açıklayamaya başlaıp tek tek değerlendirmeerek turizmle buluşturacağız. Bunun çalışmalarını başlattık. ”Diye konuştu. 
Bodrum’la aynı yataklarda yer vardıklaştırma yapıyor, Aras’a 2,5 milyondan fazla turist ağırladığını söyleyen, “Demek ki yapıyor çok işimiz var. Elimizdeki Nesimizi, Bodrum’un tüm değerlerini, tarihini, kültürünü, gastronomisini dünya pazarlarına kolektif şekilde sunmak zorundayız. Sadece otelimizi ya da denizimizi, teknemizi pazarlarken turizm ekonomilerini bu oran yakalayamayacağız. “Uyarısında bulundu. 

BODRUM BELEDİYESİ’NE TAM DESTEK VERİYORUZ

Daha sonra bir konuşma yapan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da Bodrum Belediyesi’nin imar kirliliğini hedefliyor. Kaymakam Yılmaz, “Yıllardır turizmde sıkıntılarımız vardı. Yavaş yavaş bu sıkıntılardan kurtuluyoruz. Bodrum bir turizm markası. İnşallah o özlemle andığımız güzel günlere geri dönüyoruz. Allah nasip bu yıl rekorları kıracağız. Bodrum’un muhteşem iklimi, denizi ve güzelliklerini kaybetmeden Bodrum’un kıymetini bilmemiz lazım. Bize düşen hep birlikte tüm kurumlaryıla, bu sahip olduğumuz değerlerin yok edilmesine izin vermemektir. Belediyemizle birlikte güzel, etkili işler yaparımıza inanıyorum. Başta imar kirliliği olmak, onu yönlendireceğiz, birlikte hareket etmek. Maalesef imar barışı ve seçim süreci bu konuda fırsatçıların olumsuz işleri yapmasına neden oldu. 
Konuşmaların temizlenmesi İskele meydanında etkinlikler Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu’nun folklör gösterisinde devam etti. İskele Meydanında yemekler ve el sanatları stantlarına ise ilgi büyük oldu. Etkinli, gün boyu meydanda devam etmek.

Haber: Selda Öztürk

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu