GündemManşet

III. ULUSLARARASI PEYNİR FESTİVALİ OASİS’TE YOĞUN İLGİ İLE GERÇEKLEŞTİ!

“Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi, 11-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Anadolu’nun yerel ve geleneksel peynirciliğini tanıtmayı hedefleyen Uluslararası SlowcheeseFestivali’neev sahipliği yaptı. 11 Nisan 2019 Perşembe günü, Oasis Heykelli Yol’da, açılan peynir stantlarında, Türkiye’nin birçok ilinin yanı sıra Yunanistan ve İtalya’dan da peynir üreticileri katılım sağladı. Coğrafi işaret almış ve Slow Food listesine eklenmiş peynirler ile yerel gıdaların yer aldığı festivalde 400’den fazla lezzet sunuldu!”

Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi, Slow Food Yaveş Gari Bodrum işbirliği ile Anadolu’nun geleneksel peynirlerinin tanıtımı, yerel ve kültürel değerlere sahip çıkmak, doğru gıdaya ulaşmak amacıyla, Türkiye’de ilki 2015 yılında düzenlenen ve bu yıl Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi katkılarıyla üçüncüsü gerçekleşen festivale ev sahipliği yaptı.

Ülkemizin kaybolmaya yüz tutmuş peynir, yoğurt, sadeyağ ve bal üreticilerinin katıldığı, coğrafi işaret almış ve Slow Food’un Nuh’un Ambarı listesine eklenmiş peynirlerile Bodrum’a özgü yerel gıdaların yer aldığı festival, 11-14Nisan tarihlerinde Oasis Heykelli Yol’da yoğun ilgi ile ziyaret edildi.

Festival programı kapsamında,peynir tadım ve satış stantlarının yanı sıra; ‘Yerel mi, Endüstriyel mi?’ konulu panel oturumları, Yavuz Dizdar, Ceylan Orhun, Güvener Işık gibi önemli isimlerin kitap imza günü, çocuklar ve aileleri için Şef Pelin Dumanlı anlatımı ile ‘Sylvia – Sinan Sarpkan’dan Beyaz Peynir’ ve ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üreticilerinden Hellim Yapımı’gibi önemli etkinlikler gerçekleşti.

Oasis Sanat Galerisi’nde açılan, Bodrum’un köylerinden ve Bodrumluların evlerinden toplanan yaklaşık 300 yıla kadar geçmişi olan mutfak gereçlerine ışık tutan ‘Bodrum Geleneksel Mutfak Gereçleri Sergisi’ ise 14 Nisan 2019 Pazar gününe kadar Bodrumlular tarafından ziyaret edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu