ÇevreEğitimGündemManşet

BEZ TORBALARIYLA PAZARA ÇIKTILAR

Geri dönüşüme dikkat çekmek isteyen Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu öğrencileri, kendi yaptıkları bez çantalarla pazardan alışveriş yaptı.

4-A sınıfı öğrencileri tarafından başlatılan proje kapsamında, plastik ürünlerin doğada yok olma sürelerine ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla bugün bir etkinlik düzenlendi. Öğrenciler, evlerindeki kullanılmayan kıyafet ve çeşitli konfeksiyon ürünlerinden yaptıkları bez çantalarla birlikte Konacık Pazarında alışveriş yaptı. Pazar esnafına ve pazara gelen vatandaşlara da geri dönüşümün önemini anlatan minik öğrenciler, daha temiz bir çevre ve gelecek için her kesin geri dönüşüme önem vermesi gerektiğini belirttiler.

Sınıf öğretmeni Nihal Yaka projeyle ilgili şunları söyledi;

“Çocuklarımızı bilinçlendirmek adına böyle bir proje yaptık, daha doğrusu öğrencilerimizden çıktı bu proje fikri. Sağ olsunlar müdürümüz Ahmet bey ve rehber öğretmenimiz Muhammet bey de bize destek verdiler. Tabi ki velilerimiz bizi çok desteklediler. Onlarla birlikte bu şekilde kullanılmayan malzemeleri değerlendirerek bez alışveriş çantaları yaptık. Bu sefer biz çocuklarımızdan ders aldık. Bizden temiz ve onlara güzel bir Dünya bırakmamızı istiyorlar.”

Yaklaşık bir saat boyunca pazarda alışveriş yapan minik öğrenciler genellikle meyve satın alarak pazardan ayrıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu