EkonomiGündemManşet

BODRUM’DA ORGANİK TARIM SEMPOZYUMU

Bodrum’da Organik Tarım Sempozyumu gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Dr. Tahir Ateş’in girişimleriyle Bodrum Deniz Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumun konuşmacılar, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Dr. Fadime Ateş, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü’nden Prof. Dr. Engin Çakır, Muğla Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Merkezi’nden Dr. Öğretim Üyesi Koray Kaçan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi Nedim Çetinkaya, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Üzeyir Karaca konuşmacı olarak katıldı.

Sempozyumda organik tarım hakkında bilgiler aktaran Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Fadime Ateş, şunları söyledi:

“Dünyada var olan bir denge var. Bu denge bozulduğu için Dünya içinden çıkılmaz bir hale geldi. Organik tarım, ilk defa yurtdışında talepler üzerine geldi ve Türkiye’deki sertifika firmaları aracılığıyla 1990’dan beri yayılmaya başladı. Türkiye’de yüzde 2,5’lik bir organik tarım potansiyeli var. Dünyadaki bu oran 4,6. Yani Türkiye’de Dünya ile paralel düzeyde organik tarım yapılmakta. Özellikle ilk zamanlarda kuru üzüm, kayısı, incirle organik tarım başladı. Daha sonra diğer ürünlerde de başladı.”

Bodrum’da organik tarım potansiyelinin olduğunu ifade eden Dr. Ateş, “Özellikle Mumcular Mahallesi’nde arıcılık ve iyi tarım uygulamaları yapılmakta. Organik tarımın da orada yayılacağını düşünüyorum. Bodrum’daki bu organik tarım potansiyelini iyi değerlendirmek gerekir. Belli bölgeler organik bölge yapılırsa hem tarım konusunda hem de turizm konusunda çok faydalı olur. Bodrum’da zaten turizm var ama tarım turizmi dediğimiz bir olay var. Tarım turizminde turistler gelip çiftlikteki işleri yapıyor. Böylece hem işler yapılmış oluyor hem de üreticiye belli bir miktar ücret ödemiş oluyor. Böylelikle hem organik tarım gerçekleşiyor hem de turizm gerçekleşiyor. Ben özellikle Mumcular’da arıcılık konusunda organik tarımın çok iyi olacağına inanıyorum. Bizim çıkış noktamız da Mumcular’da bu işi başlatıp Bodrum’un farklı noktalarında da organik tarımı geliştirmek. Fakat bu işlerin planlı bir şekilde yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Sempozyum yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu