EkonomiGündemManşet

ŞOFÖR ESNAFI ZOR DURUMDA

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan KablıBodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında ÖTV indirimi hakkında yapılan çalışmalar yol haritası anlatıldı.

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, beraberindeki Başkan yardımcısı Hüsnü Altaç ve Oda Avukatı Barış Eğilmez ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasında düzenlenen toplantıyı basın mensuplarının yanı sıra Odaya kayıtlı bazı esnaflarda takip etti.

Oda Başkanı Hasan Kablı yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı ekonomik pakette, aracını yenilemek isteyen taksi, dolmuş ve servis minibüsleri sahipleri ÖTV vermeden aracını yenileyebileceklerini duyurduğu hatırlatarak kendilerinin bu düzenlemeyi bir yıl önceden sezdiklerini ve konu hakkında Büyükşehir Belediyesine defalarca müracaat ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesine yaptıkları her başvuruda, ticari araçlara getirilen yaş sınırlamasının şoför esnafının mağdur olmaması için ileri bir tarihe alınmasını istediklerini ancak bütün başvurularına ret cevabı aldıklarını belgelerle açıkladı.
Henüz Resmi Gazetede yayınlanmayan ancak önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlaması beklenen karar sayesinde bir taksicinin yaklaşık 15-20 bin lirasının cebinde kalacağını ifade eden Kablı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“ÖTV çıktı. Şimdi soruyorum; bu şoför esnafının zararını kim karşılayacak? Bir araçta 20 bin liraya varan zarar var. Yüzlerce binlerce araç, ben Büyükşehir’e şunu soruyorum; bizim şoför esnafının zararını karşılayacak mısınız?”

Geçtiğimiz yıl Ankara’da AK Parti grup toplantısına katıldığını üyelerine faydalı olabilmek için bir takım görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Hasan Kablı, bu yüzden CHP’den diskalifiye edildiğini iler sürdü.
Muğla Büyükşehir’de muhatap bulamadıklarını ifade eden Hasan Kablı, kendilerini hep alt kadrolara gönderilerek oyalandıkları iddiasında bulunarak şöyle konuştu:“Zarar çok büyük, şayet şoför esnafımıza destek olunmazsa zaten turizm sezonu da kötü herkes batar.”
Oda Başkan Yardımcısı Hüsnü Altaç ise İstanbul Büyükşehir Belediyesinin aynı konu ile ilgili şoförlerin lehine bir karar aldığını ve kimsenin mağdur edilmediği ifade ederek şöyle konuştu:

“Muğla Büyükşehir’e ÖTV indirimi beklendiğini ve yenilemelerin ertelenmesi için, 22 Mayıs 2015’de, daha sonra 27 Temmuz 2015’de bir yazı daha yazıldığını, en son olarak ise 11 Mayıs 2016’da yazdıklarını ancak her seferinde ret yazıları geldiğini, şoför esnafının şu andaki zararının neredeyse 15 milyon civarında.”

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, 2016 yılı içinde araçlarını değiştiren şoför esnafının ÖTV indiriminden yararlanabilmesi için çalışmalara ve yazışmalar başladıklarını söyledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu