GündemManşetSiyaset

BAŞKAN ADAYI SARUHAN DUR DURAK BİLMİYOR…

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirdi.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Mustafa Saruhan Kayserililer Derneği Bodrum Şubesi’ni ziyaret etti. Saruhan ve eşi Hülya Saruhan’a meclis üyeleri eşlik etti. Saruhan ve ekibini dernek başkanı Feramuz Doğan  ve yaklaşık 80 Kayserili karşıladı.

Dernek başkanı Doğan, Bodrum’da yaklaşık 600 Kayserilinin yaşadığını belirterek “Bizler artık Bodrumlu olduk çocuklarımız ve burada evlenip yaşamlarını sürdürenlerde Bodrumlu oldu. Yaşamımızın kolaylaşmasında belediyemizin büyük desteğini gördük. Saruhan ve ekibinede güveniyoruz inanıyoruz, desteğimizi sürdüreceğiz. Bodrum için bizler elimizi taşın altına koymaya bizde sorumluluk üstlenmeye hazırız” dedi.

SARUHAN”HERKESİN KENDİ DÜNYASINI YAŞAYABİLDİĞİ BİR BODRUM YARATACAĞIZ”

Başkan adayı Saruhan ise konuşmasında “Sizler Kayseri’den binlerce vatandaşımız Anadolu’ nun dört bir köşesinden gelerek Bodrum’da yaşamayı tercih etti. 81 ilden ve 40 ‘ın üzerinde ülkeden Bodrum’u , Bodrumluları sevdikleri için burada yaşamaya karar veren insanımız var , onlar artık Bodrumlu. Biz kimsenin oralı buralı şeklinde yerli ve yabancı söylemini  doğru bulmuyoruz. Bodrum Anadolu insanını buluştuğu bir kent oldu. Herkes bizim kardeşimiz insanımız. Bodrum’un sorunlarını tespit ederek , hep birlikte sorun çözerek, herkesin kendi dünyasını  yaşayabildiği kimsenin kimseye müdahale etmediği bir Bodrum yaratmak için hazırlığımızı yaptık göreve talip olduk” dedi.

Toplantı sonrasında Başkan Saruhan eşi Hülya Saruhan , meclis üye adayları ile Feramuz Doğan ve Kayserililer toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

SARUHAN “HER ZAMAN ÇAĞDAŞ EĞİTİMİN YANINDAYIZ”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi tarafından Bodrium Otel’de 30. Yıl Kutlaması düzenlendi. Dernek Başkanı Meral Saraçbaşı, yardımcısı Gülhan Karatay geceye katılan CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan eşi Hülya Saruhan ve meclis üyelerini karşıladı.

Dernek başkanı Meral Saraçbaşı yaptığı konuşmada Turgutreis’deki      Gerensay Eğitim Evi’ne kütüphane yaptıran Berdan Köroğlu’nun ağabeyi ve meclis üye adayı iş adamı Emre Köroğlu’na Teşekkür Belgesi vererek desteklerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Her yıl ortalama 300 öğrenciye burs verdiklerini belirten Saraçbaşı konuşma başı yeni dönemde görev almasını istedikleri Saruhan’dan Eğitim Evi yanındaki arsa Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adının verileceği bir park haline getirilmesini istedi. Kardeşi Berdan Köroğlu ‘nun annesi  Oya Köroğlu’nun anısına yaptırdıkları Kütüphane için Teşekkür Belgesi’ni almaktan gurur duyduğunu belirten Emre Köroğlu “Çağdaş modern ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda öğrenciler yetiştirmek için ÇYDD ‘ne tüm gücümüzle desteği sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Saruhan’da konuşmasında ÇYDD derneğini yaptığı etkinlikle Atatürk’ün izinde ve Türkiye’yi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirildiğini ,belediyenin tüm gücüyle derneğe destek vermeyi sürdüreceğini belirterek “Bizim yolumuz Ulu Önder Atatürk’ün yolu,  ruhumuz Prof. Dr. Türkan Saylan’ın ruhu. Ben ve arkadaşlarım Bodrum’a uzaktan bakmaya değil eğitimden sağlığa, sanattan spora , ekonomiden kültüre her alanda gerçek anlamda dokunmaya geldik. Akıl   ile bilim ile hareket ed erek çağdaşlığı modernliği yakalamak zorundayız” dedi.

SARUHAN “ESNAFIN ÇÖZÜLEMEYECEK SORUNU YOK, YETER Kİ İSTEYELİM”

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez’i makamında ziyaret etti.  Saruhan’ın eşi Hülya Saruhan , CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, meclis üyesi adaylarının da katıldığı ziyarette, odanın yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

ESNAF İŞYERİ AÇMA KOMİSYONU KURULMALI

Oda başkanı Başeymez, Saruhan ve ekibine seçim sürecinde başarılar dileyerek, Bodrum yarımadasında yaklaşık 6000 esnafın olduğunu ve bu sayede   yaklaşık 25 bin kişinin geçimini sağladığını söyledi. Başeymez, “Bodrum’da işyeri açma ve geliştirmenin bir komisyon tarafından denetlenmesi gerekir. Bu komisyon belediye ve odanın denetiminde kurulabilir. En önemli sorunlardan biri de seyyar satıcılar. Ayrıca  Oda tarafından meslek grupları için alt ve üst sınır fiyat tarifeleri belirleniyor. Ama fiyat tarifelerine uyulmadığını görüyoruz ki bu konuyla ilgili çok şikayet alıyoruz. El sanatları tezgahları içinde denetim olması gerekiyor. Bodrum esnafının en hızlı çözüme ulaşmasını bekledikleri bu sorunlara dikkat çekmek istedim” dedi.

ÇÖZÜLEMEYECEK SORUN YOK YETERKİ İSTEYELİM

Başkan Adayı Saruhan Bodrum yarımadasının sorunlarına hakim olduğunu belirterek, “Esnafımızın sorunlarını çok iyi tespit edip hızla çözüm yoluna gitmeliyiz.  Seçildiğimiz taktirde esnafımız ile birlikte sorunlara çözüm üretip, hayata geçirmeye çalışacağız. Tüm bunlar için önce seçimi kazanıp, sonra da bu sorunların çözümlerini    birlikte konuşup birlikte üreterek hayata geçirmeliyiz. Çözülemeyecek sorun yok yeter ki isteyelim” dedi.

Saruhan , eşi , partililer ve meclis üyeleri oda ziyaretinin ardından Atatürk Caddesi’ndeki esnafla selamlaştı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu