HayatKültür SanatManşet

Tarihi Kentte İftar

Yaşayan Tarih Kenti Stratonikeia’da İftar

 

Muğla Valisi Orhan Tavlı Yatağan’da, Antik dönemlerden günümüze kadar her dönemden kalıntıların bir arada bulunduğu ve UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde Kazı Ekibi, İşçiler ve Gençlerle iftarda bir araya geldi.

Kazı ve Restorasyon çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteğiyle yıl boyu devam ettiği Stratonikeia Antik Kentindeki iftar programına Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, kazı ekibi, kazıda çalışan işçiler, gençler katıldı.

Katılımcılarla birlikte sıraya girerek yemeğini alan Vali Orhan Tavlı, ezanın okunmasıyla katılımcılarla birlikte iftarını açtı.

İftarın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hz. Muhammedin hayatı kitabından ülke çapında yapılan sınavda Yatağan ilçemizde dereceye giren gençlere ödüllerini veren Vali Orhan Tavlı, gençleri başarılarından dolayı tebrik ederek yarışmada ve iftarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu