GündemManşetSiyaset

AK PARTİ MUĞLA İÇİN EL ELE…

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır ile Bodrum adayı Dr. Tahir Ateş basın mensupları ile bir araya geldi.

Yerel seçimlere bir buçuk ay gibi bir süre kala belediye başkan adayları çalışmalarını sürdürüyor. Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Dr. Nil Hıdır, Bodrum Belediye Başkan Adayı Dr. Tahir Ateş ile partililer Bodrum’da görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Dr. Tahir Ateş, seçim çalışmaları kapsamında yaklaşık bir aydır sahada olduklarını dile getirerek, “Bodrum’u tabiri caizse laboratuara alıyoruz, filmlerine bakıyoruz. Yarımada’da gezmediğimiz hiçbir yer kalmadı. Bodrum’un sorunlarını bizzat yerinde görerek, vatandaştan dinleyerek, vatandaşın taleplerini de göz önüne alarak bir çalışma hazırladık. Seçim sürecinde yapacağımız mitinglerde bunları hep birlikte değerlendireceğiz. Biz tamamen çözüm odaklı çalışacağız. Bodrum’un eskiden 11 tane beldesi vardı. Bu 11 beldenin çok büyük sorunları var.” diye konuştu.

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır ise seçim günlerinin demokrasinin en güzel günleri olduğunu ifade ederek “Ben seçimin kardeşlik atmosferinde geçeceği kanaatindeyim. En azından bizim böyle bir seçim çalışmamız olacak. Ancak bu vatandaşımızın haklarını savunmamamız anlamına gelmez. Özellikle Bodrum’da yaşanan sel felaketlerinin sebeplerini araştırıyoruz. Belediyenin ya da büyükşehirin ihmalleri varsa bunları projelendiriyoruz, teknik olarak masaya yatırıyoruz. Eğer bununla ilgili merkezi hükümetimizin katkısı olacaksa bakanlıklarımızla görüşüyoruz.” dedi.

Büyükşehir yasası hakkında konuşan Dr. Mehmet Nil Hıdır, “Bence büyükşehir yasası daha derli toplu çalışmak için uygun bir zemin. Eskiden bu hizmetleri Köy Hizmetleri İl Müdürlüğümüz yapıyordu. Özellikle karayollarının ana arterlerinde Karayolları müdahale ediyordu. İlçe Başkanlıklarını ayrı makine parkuru kurmak zorunda kalmaları sebebiyle kaynak israfı oluyordu. Büyükşehir organizasyonu Muğla’nın yapısına uygun bir organizasyondur. Yeter ki disiplinli ve ilçelerle koordineli biçimde çalışabilelim.” diye konuştu.

Hıdır, “Bizim belediyecilik anlayışımızda seçildiğimiz günden itibaren rozetimizi çıkartıp bütün milletimize ve milletimizi tercih ettiği bütün belediye başkanlarımızla el ele çalışmak gibi bir temel prensibimiz var. Dolayısıyla seçimlerde milletimizin iradesi hangi partiye çıkarsa çıksın, bir gün sonra eğer biz Büyükşehir Belediye Başkanlığı çatısı altında toplanırsak bütün arkadaşlarımızla bir araya gelir, Muğla ve Bodrumumuz için gerekli koordinasyonu sağlama noktasında gerekli çalışmaları başlatırız.” ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çok ciddi borçları olduğunu da anlatan Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, şöyle devam etti:

“Bu borçlar sebebiyle yatırım yapamadıklarını, belki ilçe belediyeleri ile arasındaki sorunun bu olduğunu biliyoruz. Geçmiş 5 yılda 500 milyon TL’lik borç ödemesi, önümüzdeki 5 yılda da 750 milyon TL borç ödemesinden adeta Büyükşehir Belediyesi kilitlenmiş durumda. 2006 yılında sayın Başbakanımıza bu borcun 960 milyon TL’sini birlikler yasasına koydurduğumuz bir maddesiyle affettirmiştik. Ama söz konusu belediye başkanlığımız bu borcun yapılandırılmasını bozduğu için ne yazık ki büyükşehirde 967 bin insanımıza su parası, atık su parası, dolmuş parası, yapı iskan ruhsatlarında alınan ücretlerin üzerine zam yapmak suretiyle bunu vatandaşımızın omuzlarına yüklediğini müşahede ettik. Onun bizim gelir gelmez iktidar partisi olarak yapacağımız ilk iş, belediyenin borçlarını affeden sayın Cumhurbaşkanımıza bunu hatırlatmak ve borçların tamamını vatandaşımızın, Muğlamızın üzerinden kaldırmak.”

Muğla’nın hizmete susadığını ifade eden Dr. Mehmet Nil Hıdır, “Ben Muğlamızda ve 13 ilçemizin tamamında vatandaşımızın Ak Parti hizmetlerine kapıyı araladığı kanaatindeyim. Bunu siyasi yelpazenin tamamındaki vatandaşlar bana iletiyorlar. Büyük bir kitle hizmete susamış. Bu hizmetin Denizli’de Konya’da, Kayseri’de Maraş’ta, Malatya’da Yozgat’ta, Sivas’ta, İstanbul’da, Ankara’da milletimize verildiğini görmüş. Özellikle en yakınımızdaki Denizli’de yapılan hizmetleri görmüş. Milletimiz, biz de artık bu hizmetleri istiyoruz diye kararını vermiş. Muğlalı bu hizmetlere susamış durumda. Mehmet Nil Hıdır, sıradan, ilk defa bu işe gelmiş kardeşiniz değil. Gerek il başkanlığım döneminde, gerek milletvekilliğim döneminde, Ege Bölgesi’nde yaptığım çalışmalardaki siyasi ve yerel yönetimler bazındaki tecrübelerimle öyle zannediyorum ki milletimizin güvenini sağladık. 31 Mart’ta itibaren Muğla’da ne yapacağımızı planlamaya başlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Göreve geldiği takdirde Muğla’nın tarımsal alanlarını, doğasını, koylarını, sit alanlarını korumak için gayret göstereceklerini dile getiren Hıdır, “Biz de çevremizin koruyan bir anlayışa sahibiz.” dedi.

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, Bodrum guletleri, Bodrum mandalinası gibi ilçeye has değerlerin kaybolmasını önlemek için de çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Hıdır, ayrıca defne yaprağı, sığla yağı, çıntar, kuzugöbeği gibi ormanda yetişen ekolojik ürünleri dünyaya pazarlamak için de projeler üreteceklerini dile getirdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu