GündemManşet

MİLAS – BODRUM KARAYOLU DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan’ın girişimleriyle Milas-Bodrum Karayolunun bugüne kadar çok sayıda ölümlü trafik kazasının yaşandığı Baharlı Kavşağı güvenli hale getiriliyor.

Muğla’da bugüne kadar çok sayıda ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazasının yaşandığı, Milas-Bodrum Karayolu Baharlı Kavşağı, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla daha güvenli hale getiriliyor.

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan’ın bölgede yaşanan trafik kazalarının ardından vatandaşların talepleri üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimlerde sona gelindi. Karayolunun, projeyi kapsayan bölümündeki kamulaştırma işlemlerinde bir vatandaşın itirazı üzerine başlatılan yasal süreç, kamu yararı gözetilerek sonuçlandırıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından verilen bilgiye göre, Baharlı Kavşağı’nda bölgedeki hava muhalefetinin ortadan kalkmasının ardından çalışmalar başlatılacak. Karayolu, Bodrum başta olmak üzere köprülü kavşak projesiyle içinde turistik İncirliin Mağarası’nın da bulunduğu, Baharlı, Gökçeler, Ağaçlıhöyük, Yaka, Savran, Yaşyer, İçme, Damlıboğaz ve Dağarası mahallelerine de ulaşımı daha güvenli biçimde sağlayacak.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Demir ve Gökcan, bugüne kadar çok sayıda ölümlü kazanın yaşandığı kavşak için girişimlerde bulunduklarını ancak, bir vatandaşın kamulaştırma bedeline itirazı nedeniyle yasal hakkını kullanması nedeniyle projenin geciktiğini hatırlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın gündemine sık sık kavşak konusunu getirdiklerini aktaran milletvekilleri, “Turistik Bodrum bölgemize ve Milas-Bodrum Havalimanı’na ulaşımı sağlıyor olması nedeniyle özellikle yaz aylarında çok yoğun bir trafik akışının yaşandığı Milas-Bodrum karayolumuzun Baharlı kavşağı bugüne kadar çok sayıda vatandaşımızın canına mal oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’a İl Başkanımız Kadem Mete, Milas İlçe Başkanımız Fahri Acar ve Milas Belediye Başkan Adayımız Barış Saylak’la birlikte yaptığımız girişimler sonucu, kavşağın yapımı öne alındı ve kısa süre içinde başlayacak.” dedi.

Bugüne kadar bölgede yaşanan trafik kazalarında hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı dileyen milletvekilleri, “Bugüne kadar onlarca insanımız bu noktada hayatlarını kaybetti. Başka acılar yaşanmasın diye Muğlamızdaki tüm karayollarını daha güvenli hale getirmeye gayret ediyoruz. Sayın Bakanımız Turhan ve Karayolları Bölge Müdürlüğümüze bölgemize gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu