GündemHayatManşet

BODRUM TÜRKÜLERİ ÖKSÜZ KALDI

“Bodrum Hakimi”, “Karaova Düğünü”, “Hayıtlıdan Çıktım” gibi Türkülerin bestekarı Mustafa Bacaksız, 89 yaşında hayatını kaybetti. Bacaksız, Mumcular Mezarlığında toprağa verildi.

Türkülerimizi ve folklörümüzü, günümüze taşıyan ustalar; Bodrum Hakimi ve Karaova Düğünü eserlerinin bestecisi Çümbüşçü Çelik Dayı lakaplı Mustafa Bacaksız, yaşamını yitirdi. 5 çocuk babası Bacaksız için bugün Cuma namazına müteakiben cenaze töreni düzenlendi.

Yeniköy Camiinde düzenlenen törene ailesinin yanı sıra çok sayıda seveni katıldı. 89 yaşında hayatını kaybeden Mustafa Bacaksız, daha sonra Mumcular Mezarlığında toprağa verildi.

Mustafa Bacaksız Kimdir?

1930 yılında Mumcular Yeniköy Mahallesinde doğdu. Aşıklar sülalesinden gelen babası bir din hocasıydı. İkisi kız beş kardeşlerdi. Mustafa Bacaksız küçük yaşta müzikle ilgilenmeye başladı. Düğünlerde hep müzisyenlerin yanına oturur, onların nasıl çaldıklarını incelerdi. Daha ilkokula giderken darbuka çalmaya başladı. Daha sonra keman öğrendi.

Askerdeyken cümbüş çalmayı öğrenen Çelik Dayı Mustafa Bacaksız, askerden gelince düğünlerde cümbüş çalmaya devam etti. Çevrede “Cümbüşçü Çelik” lakabı ile ün saldı.

Zaman zaman klarnet ve zurna çalmayı denedi. Genellikle mumcular çevresindeki düğünlerde çalan Mustafa Bacaksız, Davulcu Kazım Bayram, Kemancı Mehmet Çangır, Kemancı Halil, Çalgıcı Hatçe, Çalgıcı Raziye, Seha Ergene ve daha bir çok müzisyen ile birlikte çalıştı.

Asker dönüşü evlenen Çelik Dayı Mustafa Bacaksız’ın iki erkek ve üç kız evladı olmuştur.

“Bodrum Hakimi”, “Karaova Düğünü”, “Hayıtlıdan Çıktım” ve buna benzer pek çok türkünün bestekarıdır. Bir çok mani ve şiiri olan Mustafa Bacaksız aynı zamanda bir bestekar ve ozandı. Her ortamda mani düzme yeteneği vardı. Babasını 1985’te kaybedince müziği de bırakmıştır. 55 sene müzisyenlik yapan Çelik Dayı Mustafa Bacaksız, Yeniköy Mahallesinde eşi ile birlikte yaşıyordu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu