AsayişGündemManşet

EGE İNCİSİ 2019 YILINDA DA PARLAYACAK

Başta suça sürüklenen çocuklar olmak üzere, dezavantajlı sosyal grupları oluşturan bireylerin iş ve meslek sahibi yapılmasını hedefleyen 2018 yılında başarı ile uygulanan ”Ege İncisi” isimli proje 2019 yılında da devam edecek.

Projenin 2019 yılında da uygulanması amacıyla düzenlenen törende Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkay Çalışma İş Kurumu İl Müdür Vekili Müzeyyen Yıldırım tarafından protokol imzalanırken, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz da törende hazırlandı.

Bilindiği gibi Muğla Valisi Sayın Esengül Civelek ‘in himayelerinde  Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı,  İl Emniyet Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile ortaklaşa “Ege İncisi” isimli proje hazırlanarak imzalanan protokol ile 01.01. 2018 günü  Muğla İl Merkezi ve İlçelerinde uygulanmasına başlanılmıştı.

Psiko-sosyal model örnek alınarak hazırlanan “Ege İncisi” isimli proje etkinlikleri kapsamında, farklı meslek dallarında işbaşı eğitim programları düzenlenerek, başta suça sürüklenmiş çocuklar olmak üzere, dezavantajlı sosyal grupları oluşturan fertlerin ( adli kontrolü bulunan şahıslar, denetimli serbestlikten yararlanan şahıslar, cezaevlerinden tahliye olmuş şahıslar, kadın sığınma evlerinde kalan şahıslar v.b. olmak üzere)  Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbaşı eğitim programlarından yararlandırılmaları ve sonrasında istihdam edilmelerine yardımcı olunması amaçlanmıştı. Bu amaçlar doğrultusunda; toplam 100 kişinin işe yerleştirmesi gerçekleştirilmişti. İşe yerleştirilen bu kişiler; İşbaşı Eğitim Programından, Toplum Yararına Programından, Özel Sektör Firmalarında Doğrudan İstihdam Programından  meslek sahibi olmaları sağlanmaya çalışıldı ve 15 firma projeye  destek vermişti.

“İlk yılda hedefimize ulaştık”

Ege İncisi isimli projenin  2019 yılı protokol töreninde konuşma yapan  Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, “Bir yıl önce projemizin bu kadar verimli olacağını ve istediğimizin üzerinde verim elde edeceğimizi biz de tahmin etmiyorduk. Geri dönüşümleri değerlendirdiğimiz zaman son derece önemli ve verimli bir proje olduğunu gördük. Toplamda 100  dezavantajlı sosyal gruplara mensup vatandaşımızın geçen yıl proje kapsamında istihdamları sağlandı. Projemizi 31 Aralık 2019 tarihine kadar bir yıl daha uzattık. Hedefimiz en az 100 vatandaşımızı  daha proje kapsamında iş ve meslek sahibi yapmak. Şunu bilmemiz gerekir ki; muhatap olduğumuz insan grubumuz bir şekilde toplumun dışladığı, örselediği insan grubudur. Bu nedenle projemizin paşarısı daha da önemli” dedi.

“Proje Muğla’nın güvenliğine katkı sağlıyor”

Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da proje imza töreninde yapmış olduğu konuşmada;  bir şekilde dezavantajlı duruma düşmüş çocuklar ve diğer bireylere yeni bir başlangıç için başlatılan ‘Ege İncisi’ projesinde 2018 yılında bekledikleri hedeflere ulaştıklarını açıkladı. Çetinkaya, “Bu proje ilimizin güvenliğine, asayişine ve polislerimizin dolayısıyla da devletimizin toplumu oluşturan kişiler ile ilişkilerimize doğrudan olumlu katkı sağlamaktadır. Muğla Valimiz Sayın Esengül Civelek ‘in himayelerinde projemizi 2018 yılında başarı ile yürüttük. Sayın Valimizin direktifleri doğrultusunda,Cumhuriyet  Başsavcımız ve İŞKUR İl Müdür Vekilimizin önerileri ile bu projeyi bir yıl daha uzatma kararı aldık. İnşallah ikinci yılımızda da projemiz ilk yılımızdaki gibi verimli  olur. Bu projede katkısı olan bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

”Projenin iyiliği logosuna yansıtıldı”


İŞKUR Muğla İl  Müdür Vekili aynı zamanda da proje koordinatörü Müzeyyen Yıldırım ise yaptığı konuşmada  projenin bir iyilik projesi olduğunu, bunun da logoya yansıtıldığını açıkladı. Müdür vekili Yıldırım projenin genel koordinatörlüğünü birlikte yürüttükleri Menteşe İlçe Emniyet Müdürü, aynı zamanda da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Tümer Yılmaz ‘a katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Muğla İl Merkezi ve İlçelerinde ”Sorumlu Fert Güvenli Kent” sloganı ile yürütülmesine başlanılan projemiz kapsamında, 3’er aylık periyotlar halinde, gönüllü işletmelerde işbaşı eğitim programlarının  düzenlenmesi planlanmış olup, program süresince katılımcılara günlük asgari ücret düzeyindeki cep harçlığı ile katılımcıların genel sağlık sigortaları ve iş kazası meslek hastalığı primleri Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce karşılanmıştı. 

Ege İncisi isimli projenin logosunda bulunan;  “Muğla bacası” projenin Muğla İl Merkezinde ve İlçelerinde uygulanacağını, “eller” devletin farklı kurumlarının ve projeye gönüllü destek verecek olan kişi ve kuruluşların, aynı amaç etrafında toplandıklarını  ve  ortadaki “inci” ise suça sürüklenmiş çocuklar başta olmak üzere dez avantajlı sosyal grupları simgelemekte.

Genel koordinatörlüğünü Muğla İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Tümer Yılmaz ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Müzeyyen Yıldırım ‘ın yaptıkları ”Ege İncisi” isimli proje etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlara katılım ve başarı oranı beklenildiğinden de fazla olmuştu.


Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, özel sektör işyerleri ve vatandaşlar, 1 Ocak 2019-31 Aralık 2019 tarihleri arasında, gönüllü destekçi olmak istedikleri takdirde, yapacakları basın açıklamaları ile projenin gönüllü destekçisi olabilecekleri açıklandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu