EkonomiGündemManşetTurizm

İNGİLİZLER GERİ DÖNÜYOR…

Muğla’nın turizm bölgelerine artan İngiliz talebi 2019 sezonu beklentilerini üst seviyeye çıkardı.

Özellikle İngiltere pazarından yapılan erken rezervasyon oranında yüzde 35’lik bir artışın yaşanması ve uzun yıllar sonra İskandinav ülkelerinden 2019 yazı için Muğla’ya uçak seferleri konması yüzleri güldürüyor.

Yaşanan bu gelişmelere ilişkin TÜRSAB Bodrum BTK Başkanı Yüksel Aslan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sevindirici bir haber bu, Bodrum’a özellikle söyleyebilirim ben, Bodrum Havalimanına tur operatörleri tarafından geçen seneye göre yüzde 40’lı bir kapasite artışı konmuş vaziyette. Şuandaki realize olan rezervasyonlarda da yine yüzde 40 ile 50 arasında geçen seneye göre bir artış var rezervasyon talebinde İngiltere pazarı için. Bu tabi bizim bölgemiz için sevindirici bir haber.”  

Aslan, iç pazardaki erken rezervasyon durumuna ilişkin ise şunları söyledi:

“Erken rezervasyon, Türkiye iç pazar için nitelendirdiğimiz Türk misafirlerimiz için başladı ve iyi talep görüyor. 2019 yıllıda beklentilerimize göre çok iyi bir yıl olarak geçiyor. Dolayısıyla Türk misafirlerinde erken rezervasyonlar bir talepleri var şuan ama almayanların da muhakkak bunu değerlendirip erken rezervasyon fırsatlarından istifade etmeleri gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bu sene geçtiğimiz yıllar gibi olmayacak, biraz daha dolulukların yüksek olduğu bir yıl olarak bekleniyor.”  

Otellerindeki odaların tamamının satıldığını ve satışların çoğunluğunun İngiliz misafirlere yapıldığını açıklayan Turizmci Erhan Ünaldı ise yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Başarılı bir 2018 sezonu geçirdik 2019’da muhteşem bir sezon olarak bekliyoruz. Özellikle İngiliz pazarında şuanda yüzde 35 artış var. Ancak reelde yüzde 35’in çok çok üstünde olacağını düşünüyorum çünkü İngiltere’den çok sayıda uçak ilave kondu yeni sezon için 2019’da. Biz gerçekten dediğim gibi muhteşem bir sezon bekliyoruz, hepimize şimdiden hayırlı sezonlar dilerim.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu