ÇevreGündemManşet

BAYRAMA YETİŞİR Mİ?

bodrum-torba-su-hattı-onarımı26 Ağustos 2016 günü Torba kavşağı üzerinde meydana gelen DSİ ana şebeke hattının patlamasının ardından yaşanan kesintisi ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamayla, sorunun kaynağı olarak DSİ’nin gösterildiği ancak kendilerinin “günah keçisi” ilan edildiği ifade edildi.

Özellikle Turgutreis bölgesinde Bodrum’un birçok noktasında su sıkıntısı baş göstermişken açıklamada arızanın ne zaman giderileceği konusunda net bir ifade yer almıyor.  Ayrıca, özel mülk içinde kalan hattın başka bir formül ile bölgeden geçirilmesinin beklenenden daha uzun bir zaman süreceği öngörülüyor.

Torba kavşağında meydana gelen DSİ ana şebeke hattındaki patlama nedeniyle yarımada da yaşanan su kesintilerini kısa sürede çözmeyi amaçladıklarını ifade eden MUSKİ ilgilileri yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“11 metre derinliğin sonunda patlağın olduğu hatta ulaştık. Ancak hat bölgede bulunan bir iş yerinin altından geçmesi nedeniyle hattın farklı bir noktaya alınması söz konusu. DSİ ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda DSİ hattında 1 aydan önce yapamayacağını belirtmesi üzerine DSİ adına yeni boru talebi için ilgili yaklaşık 10 firmayla temasa geçmemize rağmen hiçbir fabrikada hazır olarak bu borulardan bulunmadığını ve borunun yeniden yapılması için sipariş verildi. Borunun bize ulaşmasıyla birlikte yeni yapılacak çalışma ile binaya zarar vermemek için hattı farklı bir noktadan geçirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bayramdan önce Yarımadanın suyunu vermek için ekiplerimiz 24 saat boyunca çalışmalarını sürdürüyor.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu