GündemManşet

BODRUM MANDALİNALI TATLAR YARIŞINDA MİNİK ŞEFLER BOY GÖSTERDİ

pageKısa süre önce kurulan Bodrum Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği düzenlediği ilk etkinlikte Bodrum Mandalinasına destek oldu.

Bodrum Mandalinalı Tatlar adı verilen etkinliğin ilk gününde 5-8 yaş arası ilkokul öğrencileri mandalinalı tatlılar yaptı.

Önlüklerini giyip keplerini takan yaklaşık 60 öğrenci, 5 grup halinde tatlı yapmaya koyuldular. Minikler mutfakta hummalı bir şekilde çalışırken aileleri ve öğretmenleri de yarışmayı ilgiyle takip etti.

Kendi içlerinde görev paylaşımı da yapan minik şeflerden kimi mandalinaları kesti kimileri sıktı. Sıkılan mandalinaların suyu ve kabuğunu yaptıkları tatlılarda kullanan öğrenciler tatlılarının birinci olması için ellerinden geleni yaptılar.

Mandalina tatlısında çikolata kullananda vardı, irmik ve unda kullanan ama ortaya çıkan lezzetler yılların şeflerini bile şaşırttı.

Jüri üyeleri tadına baktıkları sunumlardan birinciyi seçemeyince bütün grupları birinci ilan etti.

Bodrum Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gülşen Coşanöz gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bodrum Mandalinalı tatlar hazırlıyorlar bize. Burada bizim için şey çok önemliydi, çocuklarda farkındalık yaratmak çok önemliydi. Bodrum’un yegane coğrafi işaretli ürünü olan Bodrum Mandalinasına dikkat çekmek istiyoruz. Çocukları aynı zamanda sağlık beslenmeye özendirmek istiyoruz. Çocuklarımızın coğrafi işaretli ürünlerimizi tanımasını istiyoruz. Pek çok konu başlığımız var. Bodrum Mandalinasını yaşatmak istiyoruz. Bodrum Mandalinası kalan tek tük bahçelerine sahip çıkmak istiyoruz ve çocuklarımızla bugün bu etkinliği hazırladık. Müthiş tatlılar yapıyorlar. Tatlı derken içinde şeker olamayan tatlılar. Bodrum Mandalinası zaten o kadar tatlı ki şahane bir aroması var. Onlar şimdi her şeylerini kendileri hazırlıyorlar.”

Etkinlik Cumartesi günü de devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu