GündemManşetSiyaset

KADIN KOLLARINDA ÖZDOĞAN DÖNEMİ…

CHP Bodrum Kadın Kolları Kongresi yapıldı. Kongreyi 467 oy alan Umut Anıl Özdoğan büyük farkla kazandı. Özdoğan’ın rakibi Yüsra Miskioğlu ise 311 oyda kaldı.

Konacık Mahallesi’ndeki Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da aralarında olduğu çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve divanın oluşturulması ile başlayan programda partililer kürsüye çıkıp konuşmalarını yaptılar. İlçe kadın kolları başkanlığına aday olan Umut Anıl Özdoğan ve Yüsra Miskioğlu ile ekiplerine başarılar dileyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Son yerel seçimlerde Türkiye’de mükemmel işler başardık. Bizler bunları birlik olmanın verdiği güç ile başardık” dedi. Başkan Aras konuşmasında “Bodrum Kadın Kolları ile birlikte yol yürümekten, onlarla birlikte mücadele vermekten, partimizin bu ülkeyi daha iyi yerlere getirebilmesi için çalışmaktan hiç yorulmayacağım” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından adaylar kürsüye çıktı. İlk konuşmayı yapan Umut Anıl Özdoğan “Kimse aksini söylemez ki, CHP’nin en çalışkan, en özverili, en üretken üyeleri kadınlardır. Partimizin kuruluş felsefesi ve altı ok ilkelerine bağlı kalarak Türk kadınının ve Bodrum’da yaşayan kadınlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alanda varlığını öne çıkartmak için yola çıktık” dedi.

Özdoğan, “Son söz olarak şunu söylemek istiyorum; Umut Anıl Özdoğan kimsenin adamı değildir. Ama hep olduğu gibi bugün de gücümü ve cesaretimi sizlerden alıyorum. Bu nedenle güçlü ve cesurum. Sizler olduğunuz sürece umut var olacaktır” diye konuştu. Umut Anıl Özdoğan’ın bu sözleri salonda yoğun alkış aldı.

Daha sonra diğer aday Yüsra Miskioğlu kürsüye geldi. Miskioğlu konuşmaya başladığı sırada salondaki kimi partililerin ayrılması tepkilere neden oldu. Elazığ depreminde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet dileyen Miskioğlu, göreve gelmeleri halinde sadece basın açıklamaları yapmayacaklarını, kadın istihdamından hayvan haklarına kadar pek çok konuda yoğun bir faaliyet yürüteceklerini ifade etti. Yüsra Miskioğlu ayrıca partiye de nitelikli yeni üyeler kazandıracaklarını dile getirdi.

Her iki aday da konuşmalarının ardından yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Akşam saatlerinde ise sandıklar kurularak seçime geçildi.

Yüsra Miskioğlu’nun yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu;

Gülçin Kadıköy, Sabriye Cengiz, Nuray Ünal, Nurdan Koyuncu, Hatice Pehlivan, Hülya Esen İncesu, Sevgi Özçelik, Serfinaz Turan, Özlem Çömez, Aylin Akar, Kezban Bozkurt, Gönül Aydoğan, Pakize Özkan, Gül Toral, Özlem Arslanparçası, Günaydın Sungur, Melda Ünal, Servet Dıngıl, Ayşe Reyhan Yavuz Ertem, Şenay Cuma.

Umut Anıl Özdoğan’ın yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu;

Fulya Arıkan, Utku Kaymaz, Merve Özkaya, Gül Gökbel, Şükriye Demirkıran, Ayşe Odabaşı, Meral Uyar, Tümay Tiryaki, Şerefnur Oymak, Sevcihan Şen, Dilber Boz, Fatma Atalay, Ümran Özdemir, Ferdane Kılıç, Gülgün Çaylak, Tülin Çekiç, Temel Orhun, Banuhan Keten Öğün, Ece Kurhan Özkaya, Hatice Özsu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu