GündemManşetSiyaset

SEYMEN BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU…

CHP Bodrum’da 3 dönem ilçe başkanlığı yapan Belediye Başkanı Aday Adayı Elektrik Mühendisi Recai Seymen, basın mensupları ile bir araya geldi.

Sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’nda faaliyet gösteren Palmiye Restoran’da gerçekleştirilen toplantıda Recai Seymen, basınla projelerini paylaştı, basının sorularını yanıtladı.

Bodrum’da bir ilk olarak 3 dönem ilçe başkanlığı yaptığını, 6 seçim geçirdiğini söyleyen Seymen, “Bu seçimlerin hepsini başarıyla geçirdik. 24 Haziran seçimlerinde arkadaşlarımın ısrar etmesine rağmen milletvekili aday adayı olmadım. Partimin başında kalmayı daha uygun gördüm. Ama bu süreçte belediye başkanlığı için aday adayı oldum. Aday adayı olmamdaki sebep 5 senedir Bodrum’da ne kadar sorun varsa hepsini bilen bir arkadaşınızım. Gerek büyükşehirde gerek Bodrum’da bütün yatırımları ya da yapılamayan projeleri takip eden sorunları bilfiil içinde yaşayan biriyim. Hatta zaman zaman müdahale etmeye çalıştım. Kiminde başarılı olduk, kiminde başarısız olduk. Bu süreçte Büyükşehir Yasası Muğla’ya dar geldi.” dedi.

Bodrum’un hormonlu bir şekilde büyüdüğünü savunan Recai Seymen, “Bodrum hormonlu bir şekilde büyüyor ama maalesef altyapısı aynı şekilde büyümüyor. Buraya bu işleri bilen, tecrübeli bir arkadaşımızın belediye başkanı olması gerekiyor. Ben de bunu kendimde uygun gördüğüm için aday oldum. Ben Bodrum’a saniyede kaç litre su geliyor, hangi borularda hata var o kadar biliyorum.” dedi.

Devlet Su İşleri(DSİ)’nin Bodrum’a kalitesiz boruları döşediğini ifade eden Seymen, “DSİ de biliyor ki bu borular hatalı. Bir yargı süreci başlayacak. Bu yargı sürecinden kaçınmak için bu hataları kabul etmediler. Bildiğim kadarıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi DSİ’nin çıkarttığı borcu kabul etmiyor. Onunla ilgili dava açma sürecine gittiler. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı DSİ hakkında, bu işi yapanlar hakkında bakanlıktan soruşturma izni istedi. Bu süreç devam ediyor. Onlar da şu an sıkıntıdalar.” şeklinde konuştu.

Bodrum’un artan nüfusla birlikte su sorunu yaşayacağını anlatan Recai Seymen “Su sorunu Muğla Büyükşehir Belediyesinin sorunu deyip bir kenarda durup beni ilgilendirmez demeyeceğim. Hiçbir soruna da bu büyükşehirin problemidir demeyeceğim. Bodrum’da olan bütün sorun Bodrum Belediye Başkanının da sorunudur. Bu sorunları uzlaşarak çözeceğiz.” dedi.

Nasıl bir belediye başkanı olacağı ile ilgili de konuşan Belediye Başkanı Aday Adayı Recai Seymen, “Bodrum’a hizmet etmek için sahada olan bir belediye başkanı olacağım. Ben makamda oturan bir belediye başkanı değil, sahada olan bir belediye başkanı olacağım. Ben sabah 06.30’da 07.00’da Bodrum’un sokaklarında gezen bir belediye başkanı olacağım. 8 saat değil, belki 16 saat çalışan bir belediye başkanı olacağım. Ama bu kadar sorunu sadece bir belediye başkanı çözemez. Bir ekiple çözmemiz lazım. Alanımız çok geniş. 600 kilometrekarelik bir alanda her şeyi belediye başkanı maalesef çözemez. Bazı yetkileri alt kadrolara vererek onları da bu işin içine sokacaksınız.”

Bodrum mimarisi ile ilgili de konuşan Recai Seymen, “Karşı adaları gezdiğiniz zaman Akdeniz mimarisini hissediyorsunuz. Ama Bodrum mimarisinde uzaklaşıldığını görüyorsunuz. Yani ahşap kaplı binalar görüyorsunuz. Siyah mermer kaplı binalar görüyorsunuz. Traverten kaplı binalar görüyorsunuz. Halbuki bizim beyaz badanalı evlerimiz, çivit mavisi sövelerimiz olması gerekiyor. Bu anlamda benim sokak projelerim var. Bodrum’un en az 10 tane sokağı özel bir şekilde hazırlanıp turizme açılacak. Bodrum’un tarihsel mimarisini korumamız lazım. Bunu korursak bile çok büyük bir iş yapmış olacağız. Bodrum gittikçe küçük İstanbul oluyor. Başka bir şeye evriliyor.” diye konuştu.

Seymen, Bodrum’da artan ihtiyaca göre düğün salonları, kapalı spor salonları, yüzme havuzları yapmak için çalışmalar yürüteceğini söyledi.

Halkla iç içe olacağını ifade eden Seymen, her mahallede halk toplantıları yapacağını, haftanın bir günü de belediyenin kapılarını halka açıp sorunlarını taleplerini dinleyecekleri anlattı. Recai Seymen, “Yapılabileni yapacağız. Yapılması mümkün olmayanı da uygun bir dille, gerekçeleri ile anlatacağız. Diyeceğiz ki, ‘İnceledik, bu iş kanun ve yönetmeliklere uymuyor.’ Tamam efe hallederiz demeyeceğiz. Benim hayatımda ‘Tamam efe hallederiz’ lafı yok. Halledeceğimiz işi halledeceğiz, halledemeyeceğimiz işi de uygun dille anlatacağız. Vatandaşımız belki o gün kızabilir. Ama herkese eşit muamele yaptığınızda size hak verecek.” dedi.

Bodrum’daki yapılaşma konusuna da değinen Recai Seymen, “İmar alanlarında inşaatları durdurmak gibi bir şeyimiz yok ama bu altyapılar bitene kadar yeni imar alanları açılamaması gerekiyor. Ama herkes şunu bilsin ‘Ben belediye başkanını göreyim de ruhsat harici inşaat yapayım’ diye bir şey yok. Ruhsat hakkı neyse o kadar inşaat yapacaklar.” diye konuştu.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Aday Adayı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkanı Bodrumlu olmalı şeklinde yaratılan algı ile ilgili sorulan soruya da “Arkadaşlar ben Bodrumluyum. 35 yıldan beri Bodrum’da yaşıyorum. 2 tane çocuğum burada doğdu. Öyle düşünenleri muhatap almak istemiyorum. Ben Bodrum’u seviyorum, öz Bodrumluyum. Ben buranın tarihi dokusunu, denizini korumak için adayım. Bu ayrım toplumu kamplaştırır. Bodrum’da doğanların başımın üzerinde yeri var. Ama ben buradaki herkese hizmet etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu