EkonomiGündemManşet

ÖNCE HASAT SONRA FİDE DİKİMİ YAPILDI

Muğla Valisi Esengül Civelek’in himayelerinde Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün koordinasyonunda halk arasında “Vali Hanım Çileği” olarak bilinen “San Andreas” türü çileğin hasadı ve ilk fide dikimi yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının desteği ile Yatağan’ın Bencik Mahallesinde oluşturulan çilek tarlasında düzenlenen hasat ve dikim törenine Vali Esengül Civelek, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ş. Fırat Erkal ve çiftçiler katıldı.

Vali Civelek yaptığı açıklamada Muğla’nın birçok ilçesini “San Andreas” türü çilekle tanıştırdıklarını ve çok iyi verim elde ettiklerini ifade etti.

2018 yılında Muğla’da yeni bir cins çilek üretimine önem verdiklerini belirten Vali Civelek, “Bu yıl yaklaşık 418 bin hibe çilek fidesini 56 üreticimize dağıttık. Çok kısa bir sürede 73 dekarlık çilek bahçesine sahip olduk. Bu bizim için yeterli değil. Hedefimiz ilimiz genelinde çilek üretimini desteklemek, teşvik etmek, yeni çilek bahçeleri oluşturmak” dedi.

San Andreas türü çileğin üreticinin gelir seviyesini arttırdığını, yaşam şartlarını iyileştirdiğini vurgulayan Vali Civelek, çileğin lezzetinin, aromasının, getirisinin yüksek olduğunu belirterek üreticilerin çilek üretiminden memnun kaldıklarını kaydetti.

San Andreas türü çileğin üreticinin yüzünü güldürdüğünü belirten Vali Civelek, yeni çilek dikim alanlarının ve çilek hasadının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, bereketli ve bol kazançlı olmasını diledi.

Bencik’li kadın çiftçiler bölgede çilek yetiştiriciliğin yaygınlaştırılması için kendilerine destek ve katkı sağladığı için Vali Esengül Civelek’e teşekkür ettiler.

Daha sonra çileğin hasadı ve dikimi Vali Esengül Civelek ve üretici kadınlar tarafından yapıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu