EğitimKültür SanatManşet

“Atatürk ve Türk Denizciliği” Resim Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

4. Bodrum Deniz Müzesi Çocuk Resim Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni Gerçekleşti

 

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı özel müze olarak faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Atatürk ve Türk Denizciliği” konulu resim yarışmasının kazananları belli oldu. 12 Haziran Pazartesi günü saat 13.00’te Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreninde başarı ödülleri sahiplerini buldu, yarışmaya özel sergi açılışı gerçekleştirildi.

Bodrum denizcilik tarihine ışık tutan 3 ana koleksiyonun bulunduğu, müzeyi etkin bir öğrenme alanı olarak görerek hafta sonu atölyeleri, projeler ve müze gezileri ile her yaştan öğrenciyi destekleyen Bodrum Deniz Müzesi, cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan bir konu ile resim yarışmasının şartnamesini ve ödüllerini açıklamıştı. Müze, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı resim yarışması konusunu, şartnamede alt başlıkları da belirterek “Atatürk ve Türk Denizciliği” olarak belirleyerek öğrencileri araştırmaya ve öğrenmeye teşvik etti. Başarı ödüllerini kazananlar 26 Mayıs günü müze web sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

Türk Deniz Kuvvetleri, Cumhuriyet Donanması Donanmada Bulunan Gemiler, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı, Çanakkale Deniz Zaferi, Karadeniz Vapuru Projesi, Atatürk’ün Adını Verdiği Denizaltılar, Millî Mücadele’nin Tek Deniz Savaşı ve Alemdar Gemisi, Çanakkale’yi Destanlaştıran Nusret Mayın Gemisi, Mukavemet-i Millîye Gemisi ve Dumlupınar Denizaltısı’nın Hazin Sonu konularında çalışılmış 120 resim yarışmaya başvurdu. Yarışmaya ilkokul kategorisinden 50, ortaokul kategorisinden 66, lise kategorisinden 4 resim başvurdu. Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu, Özel Bodrum Marmara Koleji, Yalıkavak Neşe Doğan İlkokulu, Bodrum Bahçeşehir Koleji, Atatürk İlkokulu, Tepecik Demir Topal İlkokulu, Dr. Mümtaz Ataman İlkokulu, Bilnet Bodrum Kampüsü, TED Bodrum Koleji, Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu, Profilo Marina Ortaokulu, Gümüşlük Kemal Durmaz Ortaokulu, Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Muharrem Eskiyapan Ortaokulu, Bodrum Uğur Anadolu Lisesi, Bodrum Doğa Koleji ve Cumhuriyet Halk Evleri yarışmaya katılan okullar oldu.

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Musa Köksal, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Yılmaz, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Salih Akman ve Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu’nun seçici kurulda bulunduğu çalışmaların kazananları şu şekilde:

  1. KATEGORİ (İLKOKUL) BAŞARI ÖDÜLLERİ
  • Birinci Başarı Ödülü ve Sponsoru: Kerem Yalçın – Bisiklet – Bodrum Ticaret Odası
  • İkinci Başarı Ödülü ve Sponsoru: Defne Güleryüz – Sualtı Fotoğraf Makinesi – Bodrum Deniz Ticaret Odası
  • Üçüncü Başarı Ödülü ve Sponsoru:Alex Mert Çağlayan – 1500 TL Hediye Çeki – allkaria.com
  • Mansiyon ve Sponsoru: Aras Aydın – Ressam Seti – Volkan Boya Market
  • Mansiyon ve Sponsoru: Nil Oymak – Ressam Seti – Volkan Boya Market
  • Mansiyon ve Sponsoru: Mina Derin Güzel – Ressam Seti – Volkan Boya Market
  • Mansiyon ve Sponsoru: Mehmet Demir Kaşıkara – Ressam Seti – Volkan Boya Market

Bisiklet, Bodrum Ticaret Odası; Sualtı fotoğraf makinesi, Bodrum Deniz Ticaret Odası; 1500 TL hediye çeki, allkaria.com ve ressam setleri Volkan Boya sponsorluğunda verildi.

  1. KATEGORİ (ORTAOKUL)BAŞARI ÖDÜLLERİ
  • Birinci Başarı Ödülü ve Sponsoru: Halime Su Yılmaz –Bisiklet – Bodrum Ticaret Odası
  • İkinci Başarı Ödülü ve Sponsoru: Su Aydoğan – Sualtı Fotoğraf Makinesi – Bodrum Deniz Ticaret Odası
  • Üçüncü Başarı Ödülü ve Sponsoru: – Meltem Kodal – 1500 TL Hediye Çeki – allkaria.com
  • Mansiyon ve Sponsoru: Nur Aydoğan – Tüplü Keşif Dalışı – Dive Academy
  • Mansiyon ve Sponsoru: Havin Tan – Tüplü Keşif Dalışı – Dive Academy
  • Mansiyon ve Sponsoru: Nisan Sunar– Tüplü Keşif Dalışı – Dive Academy
  • Mansiyon ve Sponsoru: Selin Çimen – Tüplü Keşif Dalışı – Dive Academy

Bisiklet, Bodrum Ticaret Odası; Sualtı fotoğraf makinesi, Bodrum Deniz Ticaret Odası; 1500 TL hediye çeki, allkaria.com ve tüplü keşif dalışları, Dive Academy sponsorluğunda verildi.

LİSE KATEGORİSİ BAŞARI ÖDÜLLERİ

  • Birinci Başarı Ödülü ve Sponsoru: Seçilememiştir.
  • İkinci Başarı Ödülü ve Sponsoru: Seçilememiştir.
  • Üçüncü Başarı Ödülü ve Sponsoru: Irmak Gököz – 1500 TL Hediye Çeki – allkaria.com
  • Mansiyon ve Sponsoru: Ela Kaya – Tüplü Keşif Dalışı – Aşkın Diving
  • Mansiyon ve Sponsoru: Efsun Arslan Tüplü Keşif Dalışı – Aegean Pro Dive Center
  • Mansiyon ve Sponsoru: Mert Mehmet Baykan Tüplü Keşif Dalışı – Aquapro Dive Center

Bisiklet, Bodrum Ticaret Odası; Sualtı fotoğraf makinesi, Bodrum Deniz Ticaret Odası; 1500 TL hediye çeki, allkaria.com ve tüplü keşif dalışları Aşkın Diving, Aquapro Dive Center, Aegean Pro Dive Centre sponsorluğunda verildi.

ÖZEL ÖDÜLLER

  • SCA Yachting Özel Ödülü: Bilge Naz Gül – 1000 TL Hediye Çeki.
  • Barbaros Yachting Özel Ödülü: Ozan İnceöz – Mavi Yolculuk

İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinin tümünü kapsayan özel ödüller ilkokul ve ortaokul kategorisinden yarışmaya katılan öğrencilere uygun görüldü. SCA Yachting özel ödülünü kazanan öğrenci, SCA Yachting’ın belirlemiş olduğu kitap veya oyun mağazasında hediye çekini kullanacak. Barbaros Yachting özel ödülünü kazanan öğrenci ise, Barbaros Yachting’ın belirlemiş olduğu tarihlerde mavi yolculuğa çıkacak.

Toplamda 120 çalışmanın katıldığı yarışmanın ödül töreni, 12 Haziran 2023 Pazartesi günü saat 13.00’de Herodot Kültür Merkezi’nde başladı ve sergisini açtı. Ödül törenine Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummuhan Yurt, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Göztepe, Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, allkaria.com kurucusu Engin Kaplan, Volkan Boya Market sahibi Volkan Doğer, SCA Yachting sahibi Cenk Avdan, Barbaros Yachting’i temsilen Melahat Eroğlu katılım gösterdi. Sergide yarışmaya katılan tüm resimler yer aldı ve katılım gösteren her bir öğrenciye sertifikaları verildi. Ödül törenine katılım gösteremeyen öğrenciler ise sertifikalarını ve hediyelerini Bodrum Deniz Müzesinden teslim alabilecek.

Yarışmada başarı ödülü almaya hak kazanan öğrenciler, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Barbaros Yachting, SCA Yachting, Volkan Boya Market, AllKaria, Aşkın Diving, Aegean Pro Dive Center, Aquapro Dive Center ve Dive Academy sponsorluğu ile ödüllerini aldı. Ayrıca yarışmaya katılan resimler dijital olarak kataloglandı. Detaylı bilgi almak ve kataloğu incelemek isteyenler bodrumdenizmuzesi.org adlı müze web sitesini veya müze sosyal medya hesaplarını ziyaret ederek çalışmaları inceleyebilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu