EkonomiGündemManşet

YILIN SON TOPLANTISI YAPILDI

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Civelek başkanlığında yapıldı.

2018 yılı 4. Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Esengül Civelek, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Ahmet Bayramer, İl Ticaret Müdürü Mehmet Demirtaş ve kurul üyesi kurumların temsilcileri katıldı.

İstihdam alanında Muğla’da başarılı çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Vali Civelek, Muğla’da işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu ve tüm taraflarla yürütülecek çalışmalarla istihdam alanında daha fazla ilerlemeler sağlanacağını ifade etti.

Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün 2018 yılı faaliyetleri değerlendirildi. İlimizde düzenlenecek işgücü yetiştirme kursları, girişimcilik eğitim programları, istihdamın korunmasına yönelik çalışmalar, sertifika programları ve tarıma yönelik kurs programlarıyla ilgili sunumlar yapıldı. 2018 yılı içerisinde özel sektörde 79 bin 978 kişiye istihdam sağlandığı belirtildi.

Toplantıda ayrıca Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında geliştirilen “Ege’nin İncisi” projesi ile ilgili katılımcılara bilgiler verilerek, proje kapsamında da 93 kişinin işe yerleştirildiği ve projenin uzun vadede sürdürülebilir niteliğe sahip olması için gerekli çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

Toplantı sonunda, ihtiyaç duyulan alanlarda mesleki eğitim kursu düzenlenmesi, ayrıca işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda farklı ortaöğretim kurumunda yeni alan/dalların açılması kararı alınmıştır.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu