GündemKültür SanatManşet

SELİMİYE’DE DEVE GÜREŞİ EĞLENCESİ

DSC_5377Milas’a bağlı Selimiye mahallesinde düzenlenen deve güreşlerine ilgi fazlaydı.

Selimiye Deveciler Derneği tarafından düzenlenen güreşlere Ege ve Akdeniz bölgesinden 100 deve Selimiye Arena’da boy gösterdi. Havanın yazdan kalma bir gün olmasını fırsat bilen güreş severler güreş alanını doldurdu. Kimileri sadece güreşleri izlerken bazı vatandaşlarında aileleri ile birlikte piknik yaptığı deve güreşleri heyecanlı anlar yaşattı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat himayesinde düzenlenen deve güreşlerine, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,Başkan Yardımcıları Faik Karagöz,Zeynep Mat, Belediye Meclis Üyeleri , Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suat Özcan ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi adına düzenlenen güreşlerin ardından kazanan deve sahiplerine kupaları tertip komitesi üyesi İbrahim Evgeç tarafından takdim edildi.Milas Belediyesi adına düzenlenen güreşler sonrası  sahaya  gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; “Bu güzel havada sizlerle olmaktan son derece mutluyuz. Selimiye sahamızda güzel güreşler yapılıyor.Bu organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Yörük geleneğinin ve deve güreşlerinin amacı işte budur.Bir birimize  daha fazla kenetlenmemiz gereken bu günlerde bizlere bu ortamda toplayan bu güzel geleneği hep beraber yaşatacağız” dedi.

Başkan Tokat konuşması esnasında Zeytin Dalı Operasyonuna da değindi.

Tokat Konuşmasında ; “Biliyorsunuz ordumuz şu anda Zeytin Dalı Operasyonu için sınır ötesinde.Mehmetçiğimiz  Ülkemizin birlik ve selameti için terörsüz ve barış dolu bir Dünya için büyük bir çaba içerisinde.Ben Mehmetçiğimizin ve ordumuzun başarılı olacağından  kuşku duymuyorum. Bizim artık huzura ve sükunete  ihtiyacımız var.Allah hepsine yar ve yardımcı olsun.Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum”dedi.

Tokat son olarak ;İşte  böyle günlerde Yörük ağırlığını koymak ve ortaya çıkmak durumundadır.Deve güreşleriyle biz  bu Yörük kültürünü gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Bu uğurda emek zarf eden  tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Sizler bu tür organizasyonlara sahip çıkmaya devam ettikçe bizlerin desteği de devam edecek.Biz millet olarak Yörük kültürüne ve deve güreşlerine büyük ihtiyaç duyuyoruz.Yörük kültürünü yaşatabildiğimiz  sürece bu ülkenin geleceğinden ve bekasından endişe etmeye gerek yoktur dedi. Başkan Tokat sözlerini  ; “Onun için her deve güreşinde ve her meydanda haykırarak  diyoruz ki Ne Mutlu Türk’üm Diyene” diyerek sonlandırdı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu