AsayişGündemManşet

TEKNOLOJİ MARKETİNİ SOYAN ÇETE KOCAELİ’DE YAKALANDI

Kocaeli, İstanbul, Bolu ve Bodrum’da illerinde teknoloji marketlerine girerek yaklaşık 2 milyon TL değerinde elektronik eşya çalan çete polisin yaptığı operasyonla yakalandı.

Kocaeli’de Temmuz ve Eylül aylarında iki teknoloji marketinin aynı yöntemle soyulması üzerine harekete geçen Kocaeli polisi, yaptıkları araştırmalar neticesinde aynı kişilerin 8 Temmuz tarihinde Bolu’da bir teknoloji mağazasından 50 bin TL değerinde, 15 Temmuz tarihinde Kocaeli’deki bir teknoloji mağazasından 650 bin TL değerinde, 1 Eylül’de Bodrum’da bir AVM’deki teknoloji mağazasından 600 bin TL değerinde, 21 Eylül’de Kocaeli’de başka bir teknoloji mağazasından 550 bin TL değerinde cep telefonu ve elektronik eşya çaldıklarını belirledi. Çetenin ayrıca farklı tarihlerde İstanbul’da bir eve girerek 170 bin TL değerinde bir otomobil ile 4 farklı otomobilden plaka çaldıkları tespit edildi. Şahısların toplamda yaklaşık 2 milyon TL değerinde cep telefonu, elektronik eşya ve lüks otomobil çaldıkları öğrenildi.

Araştırmalarını derinleştiren polis ekipleri İstanbul Okmeydanı, Esenyurt ve Bağcılar ilçelerinde bulunan ikametlerine ve TEM otoyolunda seyir halinde olduğu belirlenen bir araca eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda çete lideri olduğu belirlenen M.K. ile R.Y., E.Y., Ö.O, M.K., M.F.T., E.T., M.T. ve F.T. isimli şahısları gözaltına aldı. Ayrıca yapılan aramalarda 1 adet pompalı tüfek ile buna ait fişekler, 1 adet balyoz, 1 adet tornavida ve 2 adet levye ele geçirildi. Emniyete getirilen şüphelilerden M.F.T. ve F.T. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, M.K. ile R.Y., E.Y., Ö.O, M.K., E.T. ve M.T. isimli şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin yapılan sorgularında çaldıkları elektronik eşyaları sattıkları ve gelen parayla lüks otomobiller satın aldıklarını söyledikleri öğrenildi. Şahısların otomobillerine de polis tarafından el konuldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu