GündemKültür SanatManşet

ROMANO PALLOTTİNİ GÜMÜŞLÜK’TEYDİ

Romano Pallottini-Bodrum14.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline konuk olan İtalyanların piyano virtüözü Romano Pallottini, 2500 yıllık tarihi taş ocağında izleyici ile buluştu. Bosch’un etkinlik sponsorluğunda festival sahnesine çıkan Pallottini, yabancı basın tarafından ‘dünyanın yaşayan en ünlü piyanistlerinden biri’ olarak ifade ediliyor.

Solist olarak sayısız resital veren Romano Pallottini, dünyanın çeşitli merkezlerinde performans sergiledi, radyo yayınlarına katıldı. İtalya’daki Milano, Bologna, Roma, Napoli, Pesaro ile “Orchestra Filarmonica Marchigiana” gibi orkestra ve oda orkestralarıyla sahneyi paylaşan sanatçı, Tahran’dan Romanya’ya; Çin’den Kuveyt’e kadar geniş bir coğrafyada birçok konser salonunda ve festivalde izleyicisi ile buluştu.

Bodrumlu sanatsever konsere yoğun ilgi gösterdi

Özellikle memleketi İtalya’da ve yaşadığı yer Fransa’da çok sevilen Pallottini, çok parlak bir eğitim dönemi ve ödüllerle başlayan müzik kariyeriyle dünyanın en aranan konser piyanistlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bodrum’un Gümüşlük mahallesindeki 25 asırlık antik taş ocağında izleyici karşısına çıkan İtalyan piyanist Romano Pallottini, yoğun ilginin olduğu konserde Mozart, Fauré, Chopin ve Mussorsky’nin eserlerine yer verdi. Sanatçı, programına Wolfgang Amadeus Mozart’ın, üç bölümden oluşan “Sonata K 330” adlı eseriyle başladı. Bu eserin ardından Gabriel Fauré’nin, “Barcarolle in a minor op.26” adlı yapıtını seslendiren Pallottini, ilk yarının sonunda Frederic Chopin’in, “Nocturne op 55 no.2” adlı eseriyle Bodrumlu klasik müzikseverlerin karşında idi. Pallottini, programın ikinci yarısında Modest Mussorsky’nin on bölümden oluşan “Pictures at an exhibition” adlı eserini seslendirdi. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Romano Pallottini, konserin sonunda izleyiciyi kendine hayran bıraktı.

Piyano masterclassı verdi

Festivalde bir konser vermek için Gümüşlük’te bulunan İtalyan piyanist Romano Pallattini, Gümüşlük Festival Akademisi bünyesinde düzenlenen piyano masterclassına da katılarak genç yeteneklerimize eğitim verdi. Programın sonunda 25 Ağustos Cuma akşamı saat 20:30’da Toprak Ev’de hünerlerini sergileyecek olan ikinci grup öğrenci konserini izleyecek olan Pallottini, gecenin sonunda düzenlenecek sertifika törenine de katılacak. 15 Ağustos’ta başlayan piyano ustalık sınıfına ülkemizin çeşitli okul ve konservatuarlarından 18 öğrenci katılıyor. Masterclass programında Rus piyanist Ilya Itin, Kübalı piyanist Mauricio Vallina ve Devlet Sanatçımız Piyanist Gülsin Onay da eğitmen olarak yer alıyorlar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu