GündemManşet

FESTİVAL ALTERNATİF TURİZME DE HİZMET ETTİ

Bodrum’un Kraft dokusunu festival havasında yaşatmak için yola çıkan “Bodrum Kraft Fest” sona erdi. 21-22-23 Eylül tarihlerinde düzenlenen festival, sarı yazın yaşandığı eylül ayında Bodrum’da tatilcilerle birlikte binlerce kişiye yazın ardından coşkulu ve keyifli bir hafta sonu yaşattı.

Bodrum’un ilk “müzik”, “sanat” ve “gastronomi” temalarının bir arada işlendiği festivali olma özelliğini taşıyan Bodrum Kraft Fest, doğa ile baş başa, denizin kenarında, Ortakent Yahşi Sahili Müskebi Mevkii’ndeki Cafe Müskebi Yalısı’nda gerçekleşti.  Festivale yaklaşık 5000 kişi katıldı. Festival, alternatif turizm olarak Ortakent Yahşi sahil bölgesine ve Bodrum esnafına  ekonomik yönden de katkı sağladı.

Gün boyu 15 DJ’in dönüşümlü olarak çaldığı müzikler, Melis Dağ ile canlı performanslar, sahne şovları, ateş gösterileri (Fluidium Fire Show), jonglörler, ödüllü yarışmalar, canlı gösteriler ve çeşitli eğlenceler ile Bodrum Kraft Fest, yazın ardından Bodrum’da devam eden sarı yaza hareket getirdi.

Ahmet Aras: “Bodrum’un Kraft dokusunu yaşattık”

Organizasyon Başkanı ve Ortakent Yahşi Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) Başkanı Ahmet Aras, amaçlarının turizm sezonunun sonuna doğru sarı yazın başlangıcı eylül ayında, Bodrum’un güzelliklerinden özellikle Bodrum’a gelen misafirleri faydalandırmak olduğunu belirtti.  Aras, “Festival alanı, Bodrum’un en güzel koylarından Ortakent Yahşi sahili ve Ortakent Yahşi’nin yine en güzel plajlarından biri olan Müskebi Yalısı Plajıydı. Misafirlerimizi, yeşilliklerin ve çim alanının olduğu denize sıfır bir alanda, üç gün boyunca ağırladık. Bu festivalde misafirlerimizi hem Bodrum’un güzel doğasıyla tanıştırdık hem de tüm Türkiye’de üretilen lokal ürünleri festival kapsamında misafirlerimize sunduk. Bodrum’un Kraft dokusunu yani yerel kültürünü ve yerel ürünlerini de bu festivalde yaşatma olanağını bulduk. Aynı zamanda müzikle DJ’lerimizle performanslarla ateş gösteriyle eğlenmelerini sağladık; çeşitli yarışmalar düzenledik, kazananlara ödüller verdik. Organizasyona beklediğimizin de üstünde ciddi anlamda katılım oldu. Tüm katılımcılara ve festivalde emeği geçen, etkinliği destekleyen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Bu yıl ilkini düzenledik. Önümüzdeki yıl çok daha kapsamlı bir Kraft Fest’te görüşmek dileğiyle” dedi.

Bodrum Belediyesi’nin ve Bodrum Ticaret Odası’nın destekleriyle Ortakent Yahşi Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) tarafından organize edilen festivalin sponsorları arasında; Müskebi A.Ş., Club Müskebi Otel, Lugga Otel, Temenos Otel, Türkiye Bira Koleksiyonerleri Kulübü, Kefi, Kule Rock City, Mandalin Bar, Gekko, Güntop Toptan Gıda, BRS Dijital Çözümler ve SMK Danışmanlık’ın yanı sıra çeşitli kraft içecek markaları yer aldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu