Manşet

Kurban Kesim Yerleri Hazır

Belediye Ekipleri Kesim Yerlerinde Tedbirlerini Aldı

 

Bodrum Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve modern bir şekilde kurban kesimi gerçekleştirebilmesi için gerekli hazırlıklarını tamamladı.

Ekipler, kurban satış yerlerinde denetimler sürdürürken satış noktalarındaki esnaf ve vatandaşların ihtiyaçlarına da cevap vererek Kurban Bayram’ı için hazırlıklar yapıyor.

Bodrum ilçesi Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonunun 20 Haziran’da, 2022 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanması konusunda aldığı karara göre:

Kızılağaç Deve Güreşi Arenası,

Turgutreis Mahallesi Temizlik İşleri Şantiyesi

Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü Mahalleleri’nde Bodrum Caddesi Eski Çöplük Mevkii

Konacık ve Bitez Mahalleleri için Konacık Mezarlıklar Müdürlüğü

Ortakent Mahallesi’nde Belediye Kademesi

Kadıkalesi’nde ise Cami Yanı Arazisi Geçici “Kurban Kesim Yerleri” olarak belirlendi.

Belirlenen satış ve kesim noktalarında, Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri günler öncesinden su, elektrik, altyapı ve gölgelendirme çalışmalarını tamamladı.

Belediye’den Dezenfeksiyon, İlaçlama ve Küpe Kontrolü

Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü personeli ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştirirken Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise kurbanlık hayvan satış yerlerinde, kurbanlıkların küpe kontrollerini satış boyunca sürdürecek.

Kurban Bayramı süresince vatandaşların Bodrum Belediyesi Çağrı Merkezi 444 00 48 numaralı hattı arayarak bilgi alabilecekleri bildirilirken 2022 Yılı Kurban Hizmetleri Uygulanmasına Dair Tebliği uyarınca belirlenen yerler dışında kurban kesimi yaparak çevreyi kirletenlere Kabahatler Kanunu’na göre yasal işlem yapılacak.

Kurban Derileri Türk Hava Kurumu’na

Türk Hava Kurumu tarafından Kurban Bayramı’nın 1. ve 2. günü, Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü personelinin de desteğiyle mesai mefhumu gözetmeksizin yarımadadaki tüm mahallelerde kurban derilerinin toplanacağı belirtildi.

Kurban Bayramı öncesi ve süresince satış ve kesim yerleri, salgın hastalık ve sağlık yönünden Resmi Veteriner Hekimler ve Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin iş birliği ve koordinasyonuyla etkin ve sürekli olarak denetlenerek kontrol edilecek. Ayrıca Geçici Kurban Satış Yerlerinin temizlik ve dezenfeksiyonu belediye ekiplerince sağlanıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu