AsayişÇevreGündemManşet

Yolları Kesilse de Akbelen’e Ulaştılar

Bodrum'dan İkizköy'e Destek

 

İkizköy Mahallesi’ne bağlı Akbelen mevkinde maden için istimlak edilen alandaki ormanda, Pazartesi sabahı başlayan kesim ve bu kesime karşı köylülerin direnişi devam ediyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, siyasi parti ve STK temsilcilerinin de aralarında olduğu onlarca kişi, Akbelen’e hareket etmek için sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’nda bir araya geldi.

Akbelen’e hareket öncesi açıklama yapan Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, şunları dile getirdi;

“İkizköy’deki hemşerilerimizle dayanışma için gidiyoruz. Toprağımız için, suyumuz için, doğamız için daha doğrusu bulunduğumuz bölgede yaşamımızı savunmak için hep birlikte oradayız. Bodrum’un, Muğla’nın bir dayanışma içinde olduğu göstermeliyiz.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise 2020 yılının Temmuz ayından beri süren Akbelen direnişine destek vermek için yola çıktıklarını dile getirerek şöyle konuştu;

“Zaten son 3 yıldır biz zaten bu işin içinde müdahiliz. Hatta Bodrum’un su kaynaklarını tüketen büyük müdahaleye karşı belediye olarak hukuki mücadelemizi de başlatmıştık. Zaman zaman Akbelen İkizköy bölgesini ziyaret ederek oradaki köylülerimize, yaşam savunucularına destek vermiştik. Bodrum her zaman safını göstermiştir. Ormanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Aslında sürdürülen bu mücadelede 24 Temmuz sabahına kadar ciddi bir direniş vardı. Köylülerimiz, YK Enerji’yi ormana sokmamıştı. Ancak 24 Temmuz sabahı saat 06.00’da çok büyük bir kolluk kuvveti gücüyle ormanda emniyet alıp köylüleri ormandan çıkardılar ve ormana hiç kimsenin girmesine izin vermeden, Dünya’da binlerce hektar orman yanarken son kalan binlerce yıllık orman oluşumu Akbelen’i yok etmeye başladılar. Biz bunun mücadelesini veriyoruz.” dedi.

Güvenlik Güçleri Kontrol Noktalarında Durdurdu

Bodrum’dan, Akbelen Ormanlarını korumak için yapılan eylemlere destek için sabah saatlerinde yola çıkan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve beraberindekiler, güvenlik güçlerince yolda 4 kez durdurularak kimlik kontrolünden geçti. Şüpheli muamelesi gören grup, Güvercinlik’te kontrol uzayınca, yol kenarındaki çöpleri temizledi.

 

Kaynak: kenttv.net

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu