ÇevreGündemManşet

AĞAÇ KESİMİNE VATANDAŞLARDAN TEPKİ

ağaç-kesimi-5Bodrum’da yapılması planlanan katı atık depolama tesisi için bölgede başlatılan ağaç kesimine vatandaşlar tepki gösterdi.

Mumcular Mahallesi Sazköy Mevkiinde yaşayan vatandaşalar, Muğla Büyükşehir Belediyesince Akdam mevkiinde yapılması planlanan katı atık depolama tesisi alanında çam ağaçlarının kesilmesini protesto etmek için kesim yapılan bölgeye kadar yürüdü.

Sabah saatlerinde bölgeye ulaşan vatandaşlar bir süre kesilen ağaçların olduğu yerde çalışmalara tepki gösterdi.

Orman ekipleri tarafından önceki gün yaklaşık 500 çam ağacının kesildiği bölgede tepkilerini dile getiren vatandaşlar, projenin yerine karşı olduklarını, doğaya ve bölge insanına zarar vereceğini iddia ettiler.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ise bölgeye tesisin yapılması için tüm kurumlardan gerekli izinlerin alındığını buna istinaden bölgede ağaç kesimine başlandığını bildirdi.

Sazköy hudutları içerisinde 86 hektarlık bahse konu alanın kullanımı için Orman Bakanlığının onayı ile Muğla Büyükşehir Belediyesine 49 yıllığına kullanım izni verildiği öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu