GündemKültür SanatManşet

TOPRAK EV’DE KEMAN KONSERİ

Gümüşlük Festival Akademisi (GFA) kapsamında keman öğrencilerinin verdiği konser izleyiciyi büyüledi. Keman ustaları Alexander Markov ve Erkin Onay’dan eğitim alan 12 genç yetenek, önceki akşam Gümüşlük’teki Toprak Ev’de sahne aldı.

Bu yıl GFA Keman Masterclassına Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Selçuk Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi ve Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı gibi farklı okullarından katılan yaşları 11 ile 31 arasında değişen 11 genç kemancı bir haftalık ustalık sınıfına katılarak bilgi ve tecrübelerini arttırdı.

Genç müzisyenler verdikleri konserle harikalar yarattı  

Keman için bestelenmiş eserlerin piyano eşliğinde çalındığı konserde 11 genç müzisyen, Beethoven, Grieg, Mozart, Bach ve Paganini gibi klasik bestecilerin eserlerini seslendirdi. Konserin ikinci yarısında öğrenciler quartet olarak sahne alırlarken, Alexander Markov ve Erkin Onay’da birer eser seslendirdiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu